Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac BIRAČ PITA Podijeli

Članovi mjesnih odbora i gradskih četvrti u nadzornim odborima gradskih tvrtki. Kojih i po kojim kriterijima?

HDZ ima sigurnu većinu u gotovo svim Gradskim četvrtima i Mjesnim odborima pa nema sumnje u to kako će i koga birati ova tijela

U Karlovcu je u tijeku proces predlaganja kandidata za članove nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Karlovca. Završava sutra i ništa ne bi bilo sporno, kaže gradski vijećnik Dimitrije Birač, da se ovdje ne radi o ideji gradonačelnika da svoje kandidate u nadzornim odborima biraju Gradske četvrti i Mjesni odbori.

– HDZ ima sigurnu većinu u gotovo svim Gradskim četvrtima i Mjesnim odborima pa nema sumnje u to kako će i koga birati ova tijela. Iz prve ruke znam kakva je atmosfera na tim sastancima što se tiče glasanja jer sam bio vijećnik GČ Grabrik, kaže Birač i dodaje kako su neki članovi gradskih četvrti i mjesnih odbora iz redova HDZ-a već u nadzornim odborima gradskih tvrtki.

– Ovo je domišljat način da se zapošljavanje po stranačkom ključu opravda tzv. demokratskim procesima.

Birač upozorava i na Zakon o sprečavanju sukoba interesa i članak 15. stavak 2.  iz kojeg je, kako kaže, jasna uloga predstavničkog tijela lokalne vlasti u predlaganju članova upravnih tijela i nadzornih odbora. -Ideju o javnom natječaju i ne spominjem jer u režiji sadašnje vlasti to bi bila farsa, kaže.

Od gradonačelnika očekuje očitovanje i pojašnjenje zašto nije navedeno o kojim se poduzećima radi.

-Na temelju čega bi se trebalo birati koji je od kandidata sposoban za koje poduzeće i hoće li uvažiti spomenuti članak Zakona o sprečavanju sukoba interesa?, također je javno pitao Birač.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Ipak bez čuda u Zagrebu: ‘Mladostašice’ odigrale jako dobru utakmicu, glatko nadigrale ‘Kelteksice’ i prošle u finale Kupa