Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Crna kronika EKSKLUZIVNO Podijeli

Cordon na najprometnijem čvoru Hrvatske u Bosiljevu: Radio Mrežnica jedina donosi dnevnu statistiku

Brzina, registracija, prekršaji, vrijeme, sve se mjeri, a Radio Mrežnica u svom će programu objavljivati dnevnu statistiku Cordona

Cordon, jedan od trenutno najsuvremenijih uređaja na svjetskom tržištu za praćenje prometa i prekršaja u prometu nedavno je postavljen na autocesti Zagreb – Rijeka – Split na području Bosiljeva i prati promet 24 sata na dan, u svim vremenskim uvjetima. Radio Mrežnica ima ekskluzivni pristup dnevnim statistikama Cordona i u svom će programu dnevno donositi te informacije.

Ovaj uređaj u stilu “Big Brothera”, ruske je proizvodnje i jedan od najmodernijih u toj kategoriji, a izuzetno precizno mjeri brzinu. Može po potrebi kontrolirati pretjecanje, nepropisno skretanje, prolaze kroz crveno svjetlo, a u trenutku kad je spojen na policijski softver, automatski može pronaći ukradena i neregistrirana vozila, a  vrlo detaljno fotografira vozila i bilježi vrijeme prolaska. Ono što niti jedan policijski uređaj nema, Cordon ima pa tako savršeno precizno detektira nacionalne oznake na automobilima i automatski selektira državu u kojoj je vozilo registrirano.

Cordon se već dosad u nekim slučajevima pokazao učinkovit u otkrivanju pojedinih kaznenih djela

Uz vrhunsku tehnologiju, ne smetaju mu ni snijeg, ni magla, ni kiša,  a sam kategorizira vozila poput osobnih, kombi i slično.

Bosiljevo kao jedna od najprometnijih točki i žila kucavica cestovnog prometa u Hrvatskoj osobit je izazov gdje ova tehnologija dolazi do potpunog izražaja. Za očekivati je da će ovakvi uređaji uskoro biti postavljeni na još lokacija u Hrvatskoj, a sve u cilju “smirivanja” prometa i materijalnih šteta, a prvenstveno čuvanja ljudskih života.

Pročitajte i ovo

PIJAN NA 2 KOTAČA

Pijani motociklist zabio se u auto u Mrzljakima, među ozlijeđenima i dijete