Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Hrvatska PAPIR O(ZA)TVARA VRATA Podijeli

COVID potvrde od utorka, tko ih nema testirati se može na 6407 mjesta

Za testiranje postoje i izuzeci. Ova odluka se ne odnosi na studente, učenike, na mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode dijete ili učenika u školu ili vrtić…

Odluka o uvođenju COVID potvrda na snagu stupa idući utorak. Od nje izuzeti studenti, učenici, mlađi od 16 godina, roditelje koji dovode djecu u škole i vrtiće… Za testiranje osigurano oko 6500 punktova.

Covid potvrde u državnom i javnom sektoru od utorka su tako obavezne za zaposlenike i za korisnike njihovih usluga. Do utorka bi trebalo biti dovoljno vremena za sve koji potvrdu nemaju da se stignu testirati na Covid-19.

Inače, zaposlenici u državnim, županijskim, gradskim i općinskim službana testirat će se dva puta tjedno, a poslodavac će odlučiti kojim će to danima biti.

-Osobe koje iz opravdanih razloga ne mogu izvaditi EU digitalnu Covid potvrdu, a posjeduju dovoljnu razinu sigurnosti, tu razinu sigurnosti mogu dokazivati predočenjem odgovarajućeg drugog dokaza, rekao je šef Stožera Davor Božinović.

Testnih mjesta bit će i više nego dovoljno. Uz 420 certificiranih laboratorija otvara se još lokacija za testiranje, sveukupno 6407 testnih mjesta. Popis je na službenim stranicama HZJZ-a.

Za odvesti dijete u vrtić ili školu ne treba se testirati

Testiranje će biti moguće na svim mjestima gdje ima bar jedan liječnik ili farmaceut, testirat će sve ljekarne koje iskažu interes, svi liječnici obiteljske medicine, ginekolozi i stomatolozi.

Za testiranje postoje i izuzeci. Ova odluka se ne odnosi na studente, učenike, na mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode dijete ili učenika u školu ili vrtić.

-Ne odnosi se ni na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe, na osobe koje u poslovnice HZZO-a dolaze podići svoju COVID potvrdu, na osobe čija je prisutnost nužna zakonom propisanim postupcima pred pravosudnim, državnim i drugim tijelima, na korisnike poštanskih usluga koji moraju preuzeti pošiljke čije bi ne preuzimanje imalo pravne posljedice, na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja za COVID-19, a što se dokazuje liječničkom potvrdom, navodi Božinović.

O uvođenju covid potvrda u trgovačke centre stožer za sad ne razmišlja, ali da o uvođenju covid potvrda u teretane, kafiće i restorane. Za javni prijevoz i taxi ne treba potvrda, ali tamo vrijede posebne epidemiološke mjere.

Pročitajte i ovo

VEČERAS KULTURNO

Večeras Noć muzeja: Od etabliranih gradskih do onih na selu, sve pročitajte ovdje