Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Hrvatska NASTAVNICI OGORČENI Podijeli

Covid potvrde pred vratima škola, a nastavnici još ne znaju ništa. Sindikati: Stojimo uz svoje članove bez obzira na sve

Netko je u zbornici ugasio svjetlo – nastavnici informacije češće saznaju preko medija nego od ministarstva

Za manje od tjedan dana covid potvrde će biti obavezne u svim školama, no procedura testiranja se i dalje ne zna. Nastavnici se nadaju da će uskoro dobiti detaljnije upute jer ne žele ponovo informacije saznati zadnji.

Županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja i učiteljica u Žakanju Ivana Vuković smatra kako je problem u tome što na škole još nije došlo nikakvo priopćenje, a s potvrdama se kreće od idućeg ponedjeljka.

Učitelji, a i ravnatelji, kažeVuković, su nepripremljeni i ne znaju kakva će biti procedura s covid potvrdama i testiranjem. Napominje kako će sindikat stati uz svoje članove i spremni su ponuditi pravnu pomoć odbije li netko cijepljenje iz bilo kojeg razloga. Izražava i zabrinutost za djecu koja su u svemu tome pala u drugi plan.

Ništa više ne zna ni Županijska povjerenica sindikata Preporoda Maja Jurčević. Jedina informacija koju su dobili učitelji je uvođenje potvrda i testiranja. Na koji način ni koliko često će biti testiranja ostaje upitno, kao i što će biti s učiteljima koji rade na više škola.
Iz sindikata potvrđuju kako rade na zaštiti svojih članova da ne bi došlo do diskriminacije.

Učitelji se nadaju dodatnoj odluci

Nadaju se dodatnoj odluci ministra kako bi znali što dalje, odnosno da se donesu pravila. Jurčević smatra da ima dosta nelogičnosti u dosadašnjoj odluci.

-Učenici se češće i više druže u javnom prijevozu i kafićima, a ne moraju se testirati, dok nastavnici moraju, a manje ih je i manje su izloženi, kaže.

U slučaju da nekom od članova prijeti otkaz zbog nemogućnosti testiranja ili cijepljenja, predsjednik Preporoda Željko Stipić tvrdi pak kako će sindikat poduzeti odgovarajuće pravne procese da do takvih situacija ne bi došlo.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

VEČERAS KULTURNO

Večeras Noć muzeja: Od etabliranih gradskih do onih na selu, sve pročitajte ovdje