Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija ILIJA "OBNOVNIK" Podijeli

Crkva svetog Ilije u Lipniku bit će obnovljena novcem EU: 16 milijuna kuna za novi život prekrasnog zdanja

Ovogodišnja proslava blagdana svetog Ilije bila je zato neobično svečana

Crkva svetog Ilije u Lipniku koja je teško stradala u petrinjskom potresu bit će obnovljena zahvaljujući sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije, a restauratorsko istraživački radovi već traju. Za obnovu će biti izdvojeno 16 milijuna kuna.

Stoga je ovogodišnja proslava blagdana ovog starozavjetnog sveca bila osobito svečana, a misno slavlje predvodio je mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola Zagrebačkog.
Uz lipničkog župnika vlč. Marija Škofa Žugeca koncelebrirali su mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, preč. Željko Ivan Bakšić, ozaljski župnik i dekan, vlč. Dragutin Goričanec, župnik na Završju, vlč. Josip Priselac, župnik u Bosiljevu i vlč. Zlatko Golubić, umirovljeni svećenik.

U prigodnoj homiliji mons Zlatko naglasio je važnost čuvanja mjesta u svojoj crkvi što je posebno važno u ovoj crkvi svetog Ilije koja još uvije odiše ljepotom, a na osobito u ovom prekrasnom kraju iz kojega su mnogi iselili.

-Kao što je sveti Ilija čuvao vjeru u pravog Boga tako je potrebno da i mi danas čuvamo vjeru naših djedova i baka upravo na ovom prostu u koji nas je Bog rođenjem darova, kazao je.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

‘Kelteksice’ s pobjedničkim gardom: Odigrale ispod svoje prave razine, ali upisale domaća tri boda protiv Osječanki