Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život ZA PRIMJER Podijeli

Crveni križ u Dugoj Resi sve uspješniji: Na projektu Zaželi zaposlili 15 gerontodomaćica

Crveni križ u D.Resi zapošljava 23 djelatnika, a vodi ga Mario Biršić

Dugoreški Crveni križ obiluje dobrim projektima i rezultatima, a trenutno najznačajniji je projekt Zaželi – spas u zadnji čas, čija je vrijednost gotovo 3,5 milijuna kuna, a na projektu je zaposleno 15 gerontodomaćica. Kroz ovaj projekt konstantnu njegu dobiva 81 korisnik, što uz dosadašnjih 64 osoba koje su na skrbi Društva, čini impozantan broj od 120 osoba starije životne dobi o kojim zaposlenici Crvenog križa Duga Resa svakodnevno brinu.
Rečeno je to danas tijekom posjeta dožupanice Vesne Hajsan Dolinar ovoj ustanovi na čijem je čelu Mario Biršić.

Trenutno, kao nositelji, provode projekte Pomoći u kući; Dnevni boravak 60 plus, u kojem je partner Karlovačka županija; Mobilnost za starije; Jačanje kapaciteta pomoći u kući, u partnerstvu s Karlovačkom županijom; Zaželi – faza 1 i faza 2; Aktivni u mirovini; FEAD- školska oprema; FEAD – školski pribor.

Zamenica župana Vesna Hajsan Dolinar zahvalila je i čestitala predsjedniku Biršiću i svim zaposlenicima i volonterima ovog vrijednog Društva na zapaženim uspjesima i rezultatima u području socijalne skrbi i zdravstva, a posebno je istaknula veliku brigu za stanovništvo treće životne dobi kojima pomoć članova Crvenog križa jako mnogo znači. Karlovačka županija prepoznala je vrijednost ovog Društva i njihovih programa te će i nadalje pomagati i biti korektan partner na projektima.

Pročitajte i ovo

PISMOM DO ŽRTVE

Nigerijska prijevara u Karlovcu: Stigla pisma na više adresa, a s njima i novčano “nasljedstvo”