Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija TO JE POSKUPLJENJE! Podijeli

Čudimo se jer liječnici odlaze! U domovima zdravlja Karlovačke županije zakup poslovnih prostora plaćaju više od 130 do 500 posto!

Od 1. siječnja privatni liječnici umjesto 1250 plaćaju od 3000 do 7000 kuna

Privatne liječničke ordinacije od 1. siječnja za najam poslovnih prostora u domovima zdravlja Karlovačke županije plaćaju dvostruko skuplju cijenu nego prije! Ne treba se stoga čuditi što liječnici sve više “dižu sidro” i odlaze, jer tko bi izdržao ovaj harač.

Ono što su do sad plaćali 1250 kuna sada je poraslo na između 3 do 7 tisuća kuna mjesečno.

S ovim povećanjem zakup u Karlovčkoj županiji jedan je od najvećih u državi, upozorila je županijska vijećnica Katarina Srakočić na današnjem aktualcu.

-Ostale županije su ostavile iste zakupnine, znači od 1000 do 2000 kuna. Grad Zagreb i Zagrebačka županija imaju 37 odnosno 30 kuna po metru kvadratnom. Zašto je kod nas tri do pet puta skuplja. Ne znam koji liječnik će vam doći u neku općinu raditi s ovakvom zakupninom, naglasila je Srakočić.

Da je cijena po kvadratnom metru povećana na 70 kuna potvrdila je resorna županijska pročelnica Maja Vučinić Knežević. Razlog su ulaganja. Karlovačka županija je, za razliku od npr. Zagreb, obnovila sve svoje domove zdravlja pa kaže kako ova cijena nije previsoka.

-Radi se o poslovnim prostorima, a poslovni prostori kada se radi o nekim drugim djelatnostima su puno skuplji nego u ovom slučaju kada se radi o medicinskojj djelatnosti, naglasila je Vučinić Knežević.

No, ako se pokaže da je cijena ipak previsoka moguće su izmjene.

-Sa liječnicima smo dogovorili da ćemo u razdoblju od otprilike šest mjeseci vidjeti kako će to sve skupa ići i kakva će biti refleksija na poslovanje domova zdravlja. Tada ćemo zaključiti da li tako ići dalje ili ćemo donijeti nove promjene, pojasnila je Vučinić Knežević za RM.

Pročitajte i ovo

DOZNAJEMO

358 stabala hrasta lužnjaka koji će biti srušeni u Pojatnom vrijedni su pola milijuna kuna i ostat će u Hrvatskoj