Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Sport VELIKA OBLJETNICA Podijeli

Cvijeće i svijeće za 100. obljetnicu rođenja Dragutina Drvodelića Drde: Bio je dobra duša dugoreškog nogometa

Čim to bude moguće, Dugorešani će organizirati odlazak u Split u tematski park Hajduka, gdje su svojom uspješnom inicijativom upisali Drvodelićevo ime.

DUGA RESA – Izaslanstva Grada Duge Rese, Športske zajednice grada, Nogometnog kluba Duga Resa 1929 i inicijative Dugorešana koja je prikupljala sredstva za upis njegovog imena u tematski park Hajduka na Poljudu jutros su na groblju u Svetom Petru položila cvijeće i zapalila svijeće na grobu Dragutina Drvodelića Drde u povodu 100. obljetnice njegovog rođenja.

– Planirali smo obilježiti njegov 100. rođendan na otvaranju spomen ploče u tematskom parku Hajduka u sklopu stadiona Poljud u Splitu, za što smo prikupili novac. Obitelj je izabrala poziciju za upis njegovog imena na slovu ‘D’ kao Drvodelić i Duga Resa, ali ova situacija s pandemijom nam je pokvarila planove. Zato smo njegov 100. rođendan obilježili danas ovdje na njegovom grobu, a kad se cjelokupna situacija koliko-toliko normalizira, organizirat ćemo odlazak u tematski park kod stadiona Poljud, gdje smo upisali njegovo ime i zauvijek ga oteli zaboravu – kazao je Dario Štefanac ispred grupe Dugorešana koji su pokrenuli spomenutu inicijativu.

– Drda je bio dobra duša dugoreškog nogometa. Odgojio je mnogo generacija dugoreških nogometaša, nesebično sebe davao u nogomet i tu svoju ljubav prenosio na mlađe generacije. Godinama je vodio najmlađe generacije kluba, povremeno juniore, a uskakao je i kao trener seniorske momčadi. Imao je autoritet, bio je vizionar i za to doba imao je napredno razmišljanje o nogometu – istaknuo je dugoreški gradski vijećnik Jasmin Sarvan, također član inicijative za upis Drvodelićevog imena u tematski park Hajduka.

Podsjetimo, Dragutin Drvodelić (1920-1998.) veći je dio svog života proveo u odgajanju mladih naraštaja nogometaša Duge Rese, ali je značajniji dio svoje igračke karijere proveo u splitskom Hajduku, za kojeg je od 1949. do 1952. godine odigrao 108 utakmica, postigao 28 pogodaka i sudjelovao u osvajanju dvaju naslova državnih prvaka. Igrao je Drvodelić u momčadi s najboljim hrvatskim nogometašem 20. stoljeća, Bernardom Bajdom Vukasom, kojem su njegovi Zagrepčani krajem 2019. godine također osigurali mjesto u tematskom parku na Poljudu.

Pročitajte i ovo

FUTSAL

Hrvatska pobijedila Sloveniju i ostala u igri za plasman na završnicu Europskog prvenstva