Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija SRETNO, OZALJČANI Podijeli

Dan grada Ozalj slavi radno. Na sjednici Gradskog vijeća odlučuju o mjerama za ublažavanje posljedica koronakrize

U Ozlju vjeruju da će i ovu krizu uspješno prebroditi

Grad Zrinskih i Frankopana, Ozalj, danas bi, da nije epidemije uzrokovane koronavirusom, slavio 349. rođendan. No, slavlja nema tek radne sjednice Gradskog vijeća putem interneta, na kojoj se donose odluke o ublažavanju posljedica krize.

Tako poduzetnici neće morati platiti komunalnu naknadu, zakup gradskih poslovnih prostora, porez na javne površine za cijelo vrijeme trajanja zabrane rada. Grad će subvencionirati i 50 % kamata na kredite za tekuću likvidnost mikro i malim poduzetnnicima i obrtnicima. Građanima se obustavlja naplata komunalne naknade sve do ukidanja protuepidemijskih mjera. Odgađa se naplata kamata na sva potraživanja i javna davanja, neće biti ni ovrha, slanja opomena, a rokovi dospijeća plaćanja pomaknut će se za 90 dana. Neće se naplaćivati ni vrtić za vrijeme od 16. ožujka do povratka djece…

Grad Ozalj pomoći će i onima koji su ostali bez posla ili plaće. Za više novca u proračunu kojim će pomagati svojim sugrađanima, u cijelom gradskom sustavu bit će smanjene plaće za 10 %, a gradskim vijećnicima do daljnjega se ukidaju naknade za rad u Gradskom vijeću.

Kada kriza prođe bit će vremena i za slavlje, kaže gradonačelnica Gordana Lipšinić uvjerena da će zajedništvom vrijedni Ozaljčani i ovu nedaću uspješno prebroditi.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru