Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija MUKE PO ŠKOLAMA Podijeli

Danas 22 osnovnoškolca i 21 srednjoškolac pozitivni. Hoće li županijski stožer poslati djecu gdje im je mjesto, u škole?

Koliko je online nastava štetna i neučinkovita najbolje znaju i nastavnici, ali i roditelji

Na današnji dan 22 učenika osnovnih škola u Karlovačkoj županiji pozitivna su na koronavirus, dok je broj pozitivnih srednjoškolaca 21. 

Podatke je priopćio županijski stožer, navodeći da je broj pozitivnih zaposlenika u osnovnim školama 21, a u srednjima 7. U samoizolaciji su 62 srednjoškolca i 201 osnovnoškolac.
U Karlovačkoj županiji u školama su trenutno učenici nižih razreda i maturanti, dok viši razredi i prva tri srednje imaju online nastavu. Upravo ova činjenica nervira brojne roditelje jer ovo je drugi tjedan tog oblika nastave, a iz dana u dan stižu nova gradiva koja mnogi vrlo teško shvaćaju online. S druge strane, mnogi online nastavu shvaćaju kao odmor pa se problemi zabušavanja i neučenja samo “bildaju” na što upozoravaju brojni roditelji, ali i nastavnici.

Stožer Karlovačke županije hoće/neće morat će razmišljati o ovoj odluci i odlučiti šalje li svu djecu tamo gdje im je i mjesto, u školu, na pravu nastavu ili će još čekati. Nezadovoljstvo je svakim danom sve veće, društvene mreže pune su komentara ogorčenih roditelja koji jednostavno ne stižu biti učitelji svojim klincima, niti im uopće znaju objasniti ono što bi trebali naučiti u školi.

Oni zabrinuti uvijek mašu s podacima u kojima djecu prozivaju za širitelje zaraze, no da su djeca daleko od toga rekao je i sam ministar Radovan Fuchs.

”Djeca mogu biti širitelji, ali ne superširitelji. Po našim pokazateljima iz drugog vala, studija u Splitu je pokazala da kod 1000 testirane djece, brzim antigenim testom, niti jedno nije bilo asipmtopatski pozitivno”, rekao je te dodao da bi ga uskoro mogli i ponoviti, rekao je ministar za Novu Tv.

Pandemija i ovakav oblik nastave nepovoljno utječe na djecu, objasnio je jer ”utječe na psihofizički razvoj, na njihov socijalni razvoj i niz okolnosti”.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini