Radio Mrežnica
SAMO JAKO Podijeli

Danas je maturijada: Fešta za 800 maturanta i zadnji dan škole

Cijeli dan viđat ćemo ih po ulicama, a navečer imaju povorku

Gotovo 800 maturanata danas slavi zadnji dan srednjoškolskog školovanja. Njihova je maturijada.

Okupljanje je od 18 sati na Vunskom polju, a povorka polazi sat kasnije, iako već svih ovih dana maturanti feštaju po Karlovcu i Dugoj Resi.

Nakon manjih prijepora, i ove će godine karlovački maturanti proći Korzom.

Maturanti će tako ići ovom rutom: Vunsko polje -pored Tehničke škole prema Sokolskom domu – do Glazbenog paviljona – šetalištem dr. Franje Tuđmana dalje do spomenika žabi – Korzom – Domobranskom – do ŠRC-a Korana, poručuju.

Na ŠRC-u Korana zabavljat će ih Marocco bend i Ljubavnici.

Kako bi ova proslava završila sa što manje neželjenih posljedica policija apelira na sve mlade da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost niti sigurnost ostalih građana i imovine te da svoj dan proslave dostojanstveno i u skladu s opće prihvatljivim normama kulturnog ponašanja.

Ujedno, pozivamo i roditelje da svojoj djeci posvete dovoljno nadzora i brige te im ukažu na poželjno ponašanje, poručuju.

Karlovački maturanti krenut će u povorci kroz svoj grad u 19 sati, dugoreški u 10 sati, dok će ogulinski maturanti ulicama grada Ogulina krenuti u 9.30 sati. Stoga sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumijevanje obzirom da će prilikom prolaska povorke maturanata promet po etapama biti ograničen.