Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac AVANTURA Podijeli

Danas od Karlovca prema Rastokama i Slunju na biciklu češki biznismen i vlasnik hotela: Hrvatska je prelijepa i sigurna

Mike Saran – investitor, filantrop i osnivač zaklade Sport2Life, avanturist te vlasnik hotela Le Meridien LAV u Splitu biciklom putuje od Češke do Hrvatske

Čak 1200 kilometara u svega desetak dana, cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, prelazi Mike Saran – investitor, filantrop i osnivač zaklade Sport2Life, avanturist te vlasnik hotela Le Meridien LAV u Splitu, a danas ga možete vidjeti i na našem području. 

Na tom putu na kojeg je krenuo prije pet dana i to na biciklu iz Praga, provest će se i kroz našu zemlju, ali i kroz našu Karlovačku županiju te posjetiti Karlovac i Rastoke.

Šesti dan od kada je tako napustio Prag i prevalio više od 700 kilometara kroz Češku, Austriju i Sloveniju na svom biciklu, stigao je u Hrvatsku.

Jučer poslijepodne prešao je slovensko-hrvatsku granicu na Graničnom prijelazu Macelj i time postigao jedan od osnovnih ciljeva svog podviga – dokazao je kako je sigurno i jednostavno putovati od Češke do Hrvatske.

Danas prijepodne, prije nastavka putovanja prema Splitu, zaustavio se u Zagrebu.

„Hrvatska je prelijepa zemlju i namjera mi je bila pokazati koliko se jednostavno i sigurno može doći do Hrvatske. Ujedno, Hrvatska, a osobito Dalmacija, nude sve što suvremeni turist u ovom trenutku može poželjeti – predivna je destinacija s očuvanom obalom, možete je obići autom, biciklom, možete uživati u moru ili planinama, puna je izvrsnih adrenalinskih lokacija, ima vrhunsku gastronomsku i hotelsku ponudu, nalazi se u srcu Europe i vrlo je sigurna destinacija. Uz to želio sam još jednom svojim podvigom inspirirati roditelje i djecu da budu aktivni, da uživaju na otvorenom i u prirodi, da se bave sportom, što je osnovni cilj moje zaklade Sport2Life“, izjavio je Saran.

Do sada je Saran u pratnji svog prijatelja i profesionalnog češkog bicikliste Tomaša Grima prešao put od 720 kilometara kroz Češku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku do Zagreba.

Pred njim je još 580 kilometara puta na kojem planira posjetiti Karlovac, Rastoke, Plitvička jezera, dolinu Gacke, Krku i Skradin, Šibenik i Trogir i o svemu tome, o ljepotama i zanimljivostima koje će sretati putem, pričat će kroz svoje društvene mreže pomoću oznaka #MikeChallenge i #CycleYourDreams. Njegov dolazak u Split točnije njegov hotel Le Meridien LAV očekuje se u ponedjeljak  u večernjim satima.

Izvor: HTZ.hr

Pročitajte i ovo

OD 17. DO 31.12.

Domaće glazbene snage, ali i Neno Belan, Dino Dvornik Tribute Band na Adventu u Karlovcu