Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija MANEVAR Podijeli

Danas počeli pripremni radovi za buduću školsku dvoranu OŠ I.G.Kovačić. Spašavanjem dozvole do spašavanja 100 tisuća eura

Vjerujem da osnivač neće dozvoliti da ovi radovi stanu i da će naši učenici, ali i Dugorešani uskoro se moći naći u velikoj lijepoj dvorani kakvu ovaj grad već odavno zaslužuje

U Dugoj Resi danas su počeli pripremni radovi za izgradnju školske sportske dvorane u sklopu Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, točnije počelo je – spašavanje dozvole.

Riječ je o manevru  kojeg je inicirala ravnateljica Škole Sanja Ferkula, a sve kako ne bi propala građevinska dozvola, a s njom niz Mrežnicu nepovratno otišlo i sto tisuća eura.

Podsjetimo, upravo je Ferkula kao ravnateljica izradila kompletnu dokumentaciju za trodijelnu sportsku školsku dvoranu, a prvi put građevinska je dozvola izdana 2014. godine. Imala je rok do 2017. godine kada je produžena, a taj novi rok ističe 20. prosinca ove godine. Nova odgoda više nije moguća, a mač koji visi nad glavama u iznosu od 100 tisuća eura dosad utrošenih u “papire”, prevelik je teret.

Ferkula je o svemu još prije godinu dana obavijestila osnivača – Karlovačku županiju, a nakon dosta peripetija nedavno su školi dostavljena sredstva dovoljna za početak pripremnih radova.

Ono što je bitno, riječ je doista o početku odnosno pripremi “pravih” radova, a uključuju ograđivanje zemljišta, ali i čišćenje gradilišta od žbunja. Danas je stoga porušeno i nekoliko stabala na čijem bi mjestu trebala biti sagrađena toliko željena dvorana, odnosno ovim je potezom konzumirana građevinska dozvola. Buduća trodijelna školska sportska dvorana osim što s punim pravom pripada školi i učenicima OŠ I.G. Kovačić, u potpunosti zadovoljava sve potrebe lokalne zajednice, ali ravnateljica ne krije razočaranje:

-Na žalost, Sportska zajednica Duge Rese nije se niti samostalno, niti na moj poticaj uključila u ovu borbu za dvoranu, iako je dvorana namijenjena ne samo školi, već i za veliki broj sportskih društava u Dugoj Resi, njih oko trideset, napominje ravnateljica.

Ferkula se nada da će dvorana jednog dana doista i biti završena i to prije svega europskim novcima koji su na raspolaganju Hrvatskoj. – Vjerujem da osnivač neće dozvoliti da ovi radovi stanu i da će naši učenici, ali i Dugorešani uskoro se moći naći u velikoj lijepoj dvorani kakvu ovaj grad već odavno zaslužuje, poručuje Ferkula.

Pripremne radove izvodi tvrtka SA Bišćan.

Pročitajte i ovo

ZA RAZVOJ

Jarče Polje sljedeće bi godine trebalo dobiti sportsku dvoranu: Na 900 m2 rekreacija i sport za učenike, ali i sve mještane