Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija ZIMSKI PROBLEM GRADOVA Podijeli

Danas se čeka da drugi očiste snijeg i tipka po mobitelima. Nekad bi snijeg “pojeli” s tri lopate

Vijećnica Zadrović upozorava na one koji drže ruke u džepovima i ne čiste snijeg, pročelnik Rakočević sjeća se socijalizma gdje se snijeg “pojeo”

Ima li sankcija za one koji drže ruke u džepovima, ne čiste snijeg, nisu u stanju niti preparkirati automobil, no znaju postavljati barikade na parkirna mjesta?

Tipično je to “zimsko” pitanje života u gradu i pred stambenim zgradama na koje je upozorila Dijana Zadrović (HDZ) na aktualcu dugoreškog vijeća. Navela je primjer Trga hrvatskih mučenika u Dugoj Resi gdje i sama živi. – Ljudi ne miču automobile, ne surađuju. Ako čistim svoje mjesto naravno da nije moje i nemam pravo staviti na njega barikadu, no muči me kako sankcionirati one koji šeću s rukama u džepovima, ne sudjeluju u čišćenju niti miču svoja vozila kad dođe Čistoća?

Svima su poznati upravo takvi koji čekaju da se prostor očisti ili možda sami očiste dio kojeg smatraju “svojim” pa ga okupiraju kantama, kutijama ili nečim sličnim i nije to slika rezervirana za Dugu Resu već za svaki grad u kojem padne snijeg.

U socijalizmu bi pojeli snijeg

Nekad je ipak bilo drugačije, odgovara  gradski pročelnik za komunalnu djelatnost Mladen Rakočević. “Kultura rada i suživota u zajednici se izgubila, čeka se da netko drugi to riješi i tipka po mobitelima”, kaže Rakočević.

Sam priznaje da u Karlovcu gdje živi očisti više parkirnih mjesta i nije mu teško iako nakon toga “zakuha” pa uzme dan godišnjeg odmora.

– U socijalizmu su bile 3 lopate, skuhalo se vino i snijeg se pojede ko Bandić. Sad toga nema, na žalost. Danas neće nitko ni auto pomaknuti, stavljaju zapreke što je kažnjivo, potužio se Rakočević.

Iako je stavljanje zapreka kažnjivo, na sjednici dugoreškog Vijeća nije se čulo je li netko zbog toga dosad kažnjen.

Pročitajte i ovo

BRAVO!!!

U dugoreškom inkubatoru 3 D printer već dva dana proizvodi zaštitne vizire, a sve će donirati onima kojima trebaju