Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac Podijeli

Danas tematske radionice i sportski susreti

Ravnateljica škole, Andreja Navijalić, kaže kako takav oblik rada, koji se sastoji od različitih radionica, zahtijeva jedno suradničko učenje, angažman svih učenika u razredu zajedno s učiteljima, a bitna je i suradnja s roditeljima, koji su se danas odazvali u velikom broju. – U školi nema školskog zvona i učitelji osmisle radionice vezane na nastavne […]

Ravnateljica škole, Andreja Navijalić, kaže kako takav oblik rada, koji se sastoji od različitih radionica, zahtijeva jedno suradničko učenje, angažman svih učenika u razredu zajedno s učiteljima, a bitna je i suradnja s roditeljima, koji su se danas odazvali u velikom broju.

– U školi nema školskog zvona i učitelji osmisle radionice vezane na nastavne jedinice koje se obrađuju tijekom ovog tjedna i koje obhrade kroz drugačiji, radionički, tip rada, objašnjava Navijalić.

Svaki razred bio je zaokupljen svojim projektom, a kako je organizacija ovakvog dana izgledala u jednom od razredu, ispričala je učiteljica razredne nastave, Sandra Bosiljevac.

"U školu s osmijehom"
Ravnateljica Navijalić ističe kako je tema današnjeg dana "U školu s osmijehom". Time je povezan Dječji tjedan i Dan učitelja. – Zna se s koliko ljubavi i entuzijazma učitelji svoj posao obavljaju, a isto tako koliko taj učiteljski osmijeh znači djeci, a dječji osmijeh učitelju, kaže ravnateljica.

– Za današnji dan smo pripremili radionice – crvenu i plavu, s tim da su u jednoj djeca oslikavala balone, a u drugoj su pisala sretne poruke. Željeli smo da se svi osjećaju lijepo, sretno, opušteno i da pokažu kroz svoje riječi i kroz svoje crteže kako se osjećaju i kako bi željeli da se osjećaju svakog dana i oni, njihovi prijatelji, također i roditelji. Roditelji su se u velikom broju odazvali, pomogli su u radu radionica i te balončiće s porukama smo poslali neka ih vjetar odnese nekim prijateljima koje ćemo na taj način steći. Djeca vole ovakav tip rada, volimo i mi. Priprema ima dosta, jer treba sve u najsitnije detalje pripremiti, međutim i nama to pričinjava radost kad vidimo da su oni zadovoljni, rekla je Bosiljevac.

Učenici od 1. do 4. razreda zadovoljni su današnjim programima, te kažu kako bi voljeli da su ovakvi dani u školi češći. Spomenuli su radionicu izrade slikovnica, bojanja balona, izrade broševa, te životinja od lišća, crtanja, a jeli su se i kolači. Za kraj jutarnje smjene održano je natjecanje u graničaru.

A u poslijepodnevnoj smjeni učenike viših razreda također očekuju zanimljivi i za školu nesvakidašnji sadržaji. Tu su sportski susreti u štafetnim igrama, odbojci, nogometu i rukometu, te različite radionice.

– Predmetna nastava će to osmisliti izradom bloga, bit će slikanja na svili, bit će igara šifriranja, matematičkih igara, izrade reklama, crtanja grafita… Na neki način se pokušalo približiti djeci ono što oni vole raditi i na način na koji vole raditi, zaključila je ravnateljica Andreja Navijalić.

Pročitajte i ovo

NATJEČAJI

Kujinek pročelnica Mandićevog ureda, Grad raspisao i natječaje za pročelnike