Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU Podijeli

Danas u prometu samo ljubazno

Dan ljubaznosti u prometu potiče tolerantniji odnos vozača i pješaka – vozači zaustavite se pješacima, pješaci zahvalite vozačima

Na nekoliko frekventnih pješačkih prijelaza u Karlovcu bit će obilježen Dan ljubaznosti u prometu. 

Prometna jedinica mladeži u suradnji s policijom danas će bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju.

– Svi rezultati će se evidentirati te će se metodom slučajnog izbora odrediti 10 vozača kojima će 10. srpnja biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade.

Cilj ove aktivnosti policije je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

– U želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti, pojašnjavaju iz PU karlovačke.

Pročitajte i ovo

NEĆE MOĆI

Željko Sačić žestoko u Karlovcu: Nema revizije povijesti. Pupovcu i Plenkoviću, mi nismo budale