Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život EU PROJEKTI Podijeli

Danom otvorenih vrata POUKA upoznala potencijalne polaznike s programima prekvalifikacija, osposobljavanja i usavršavanja

U projektu u kojem će edukacija krenuti iza Božića, nude se programi osposobljavanja za turističkog animatora, domaćina kućnog obiteljskog smještaja, priprematelja jednostavnih slastica te priprematelja savijača i štrudli.

KARLOVAC – Pučko otvoreno učilište POUKA danas je u svojim prostorima u Šulekovoj 29 organiziralo Dan otvorenih vrata.

Prije par tjedana Učilište je završilo jedan od svoja tri projekta kojima su nositelji pa je povod organizaciji Dana otvorenih vrata bila želja da s time upoznaju širu javnost jer potencijalni polaznici u tom projektu mogu pronaći za sebe neki vid prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja – pojasnila je ravnateljica Ivana Latković.

– Projekt je financiran iz Europske unije pa je naš glavni cilj danas upoznati širu javnost s mogućnostima koje se nude. U ovom projektu, u kojem će edukacija početi iza Božića, u 2020. godini javljaju se novi programi. Bit će to programi tipa turističkog animatora, domaćina kućnog obiteljskog smještaja, priprematelja jednostavnih slastica, priprematelja savijača i štrudli… Tu se vežemo na Jaškovo, sa Restoranom Žganjer, koji nam je partner, uz Aquatiku koja nam je također partner, te Udrugu milosrđe i Udrugu za kontinentalni razvoj turizma. Jaškovo je selo štrudle pa samo se nadovezali na tu priču, da to bude jedna lijepa promidžbena priča za taj kraj i našu županiju.

POUKA se unazad dvije godine aktivirala po pitanju EU projekata i prijavila tri projekta, a sada već razmišljaju i dalje.

– Kako se ovi projekti bliže kraju, sljedeće godine će svi završiti, već gledamo neke nove natječaje. Jer, bitno je to naglasiti, dvojaka je vrijednost tih projekata. S jedne strane smo se mi kao Učilište opremili, stekli smo međunarodno priznate certifikate ISO 9001 i ISO 14001, dakle kvaliteta upravljanja i zaštita okoliša, a uz to što smo se mi opremili i ustrojili, preustrojili i priviknuli na novi način rada, sada daleko više pružamo svojim polaznicima – naglasila je Latković.

Interesa za programe prekvalifikacija i usavršavanja uvijek ima – potvrđuje Latković.

– S obzirom na godinu, programi se mijenjaju pa se mijenja i interes. Nekada su bili više zastupljeniji programi iz ekonomske grupe, kao što su ekonomist-komercijalist, a sada se više traže programi kao što su šumarski tehničar, građevinski tehničar… Tako da je kod nas jako bitno da pratimo promjene koje se događaju na tržištu.

POUKA intenzivno radi i na pristupačnosti svojim korisnicima pa je u planu oblikovanje platforme kojom bi napravili iskorak u vidu online učenja.

Pročitajte i ovo

IN MEMORIAM

Preminuo prvi voditelj karlovačke uprave šuma Ivan Mrzljak