Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

osijek Rijetki ljudi u svojim životima imaju dugogodišnje prijatelje ili čak prijatelje iz djetinjstva. Vještinu kako zadržati prijatelje možete naučiti uz ove savjete koji će vam u tome pomoći Prijateljstvo za cijeli život nije nemoguće, ali je doista rijetko Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) startat će s prve pozicije u utrku za Veliku nagradu Rusije u Sočiju u nedjelju. Hamilton je do svog 96. "pole positiona" u karijeri stigao s više od pola sekunde boljim vremenom od drugog Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull-Honda) u posljednjoj trećoj fazi kvalifikacija, no Britanac je umalo "zapeo" u drugoj fazi. Naime, u posljednji je trenutak ušao u svoj brzi krug u kojemu je ostvario četvrto vrijeme druge faze i ušao među 10 vozača koji su nastavili kvalifikacije. U slučaju pobjede u Sočiju u nedjelju Hamilton će se izjednačiti s Nijemcem Michaelom Schumacherom na prvom mjestu po broju pobjeda u karijeri. Schumacher ih trenutačno ima 91, a Hamilton 90. Kvalifikacije je obilježila i nesreća njemačkog vozača Sebastiana Vettela (Ferrari) koji se tijekom druge faze zaletio u zaštitnu ogradu pa su kvalifikacije bile prekinute. Vettel je prošao bez ozljeda, no krenut će sa 15. pozicije. Utrka za VN Rusije na programu je u 13.10 sati. Hamilton s 'pole' pozicije lovi Schumija, Vettel slupao ogradu Ispred prijelaza pruge nema uređaja za zatvaranje prometa niti davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka. Vozač je prošao prugu bez da se zaustavio kada je na auto naletio teretni vlak Vlak naletio na auto: Putnik je preminuo, vozač i dalje u bolnici

Život EU PROJEKTI Podijeli

Danom otvorenih vrata POUKA upoznala potencijalne polaznike s programima prekvalifikacija, osposobljavanja i usavršavanja

U projektu u kojem će edukacija krenuti iza Božića, nude se programi osposobljavanja za turističkog animatora, domaćina kućnog obiteljskog smještaja, priprematelja jednostavnih slastica te priprematelja savijača i štrudli.

KARLOVAC – Pučko otvoreno učilište POUKA danas je u svojim prostorima u Šulekovoj 29 organiziralo Dan otvorenih vrata.

Prije par tjedana Učilište je završilo jedan od svoja tri projekta kojima su nositelji pa je povod organizaciji Dana otvorenih vrata bila želja da s time upoznaju širu javnost jer potencijalni polaznici u tom projektu mogu pronaći za sebe neki vid prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja – pojasnila je ravnateljica Ivana Latković.

– Projekt je financiran iz Europske unije pa je naš glavni cilj danas upoznati širu javnost s mogućnostima koje se nude. U ovom projektu, u kojem će edukacija početi iza Božića, u 2020. godini javljaju se novi programi. Bit će to programi tipa turističkog animatora, domaćina kućnog obiteljskog smještaja, priprematelja jednostavnih slastica, priprematelja savijača i štrudli… Tu se vežemo na Jaškovo, sa Restoranom Žganjer, koji nam je partner, uz Aquatiku koja nam je također partner, te Udrugu milosrđe i Udrugu za kontinentalni razvoj turizma. Jaškovo je selo štrudle pa samo se nadovezali na tu priču, da to bude jedna lijepa promidžbena priča za taj kraj i našu županiju.

POUKA se unazad dvije godine aktivirala po pitanju EU projekata i prijavila tri projekta, a sada već razmišljaju i dalje.

– Kako se ovi projekti bliže kraju, sljedeće godine će svi završiti, već gledamo neke nove natječaje. Jer, bitno je to naglasiti, dvojaka je vrijednost tih projekata. S jedne strane smo se mi kao Učilište opremili, stekli smo međunarodno priznate certifikate ISO 9001 i ISO 14001, dakle kvaliteta upravljanja i zaštita okoliša, a uz to što smo se mi opremili i ustrojili, preustrojili i priviknuli na novi način rada, sada daleko više pružamo svojim polaznicima – naglasila je Latković.

Interesa za programe prekvalifikacija i usavršavanja uvijek ima – potvrđuje Latković.

– S obzirom na godinu, programi se mijenjaju pa se mijenja i interes. Nekada su bili više zastupljeniji programi iz ekonomske grupe, kao što su ekonomist-komercijalist, a sada se više traže programi kao što su šumarski tehničar, građevinski tehničar… Tako da je kod nas jako bitno da pratimo promjene koje se događaju na tržištu.

POUKA intenzivno radi i na pristupačnosti svojim korisnicima pa je u planu oblikovanje platforme kojom bi napravili iskorak u vidu online učenja.

Pročitajte i ovo

VRIJEME

Kiša i grmljavina otvorile su petak, ali će ga i zatvoriti