Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Dario Mrzljak još četiri godine na čelu Nogometnog saveza Karlovačke županije

Novi/stari predsjednik osvrnuo se na nedostatak djece i sve manji broj sportskih djelatnika te izrazio strah da bi situacija u sljedeće četiri godine mogla biti još teža.

Dario Mrzljak još će četiri godine voditi Nogometni savez Karlovačke županije – odlučeno je večeras na redovnoj Izbornoj skupštini, održanoj u restoranu Lovački rog.

Sjednici je nazočio 31 skupštinar, a Mrzljak je novi mandat dobio sa samo jednim glasom protiv. Za dopredsjednike su jednoglasno izabrani Krešimir Perković i Željko Berislavić, a uz spomenutu trojicu, u novom Izvršnom odboru sjedit će Neven Bastaja, Dražen Frklić, Igor Jelić, Igor Katušin, Igor Pavlačić, Ivan Sopčić, Danijel Tomačić i Dalibor Turkalj. Članove novog Izvršnog odbora predložio je predsjednik između čak 18 kandidata, a izabrani su uz dva sudržana glasa. Zvonko Luketić, Miroslav Podvorac i Tomislav Zorinić čine novi Nadzorni odbor.

Novi/stari predsjednik Mrzljak u izvještaju o radu u mandatu od 2017. do 2021. godine istaknuo je da je u infrastrukturu klubova uloženo više od milijun kuna, da je 90% klubova dobilo neki oblik pomoći od Saveza te da je klubovima donirana oprema u vrijednosti od oko 400 tisuća kuna. Najvećim uspjehom apostrofirao je pokretanje kadetske lige, organizirana je i Zimska malonogometna liga mladeži, nogometne i futsal utakmice raznih selekcija hrvatske reprezentacije, a od stvari koje u proteklom mandatu nisu uspjeli ostvariti izdvojio je pokretanje ambulante sportske medicine.

Taj zadatak postavio je za glavni cilj novog mandata, u kojem je od planova istaknuo još i izradu terena s umjetnom travom te zapošljavanje regionalnih instruktora nogometa za područja Ogulina, Duge Rese, Slunja i Ozlja. Nedostatak djece naglasio je kao glavni problem klubova, kao i sve manji broj sportskih djelatnika te izrazio strah da bi u sljedeće četiri godine situacija mogla biti još teža.

U 2022. godini planirani su prihodi u visini od 535 tisuće kuna, a rashodi od 524 tisuće. U članstvo Saveza primljen je Nogometni klub Tuškani.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Aquaestil upisao obje pobjede prvog dana Europe Trophy kupa u Bratislavi