Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

Darovi bolesnoj djeci i dobrim vozačima

Na odjelu 12 beba s respiratornim problemima Oni su u samo dva tjedna prikupili oko deset tisuća kuna i bez puno dvojbi odlučili sredstva donirati upravo najmlađima koji zbog bolesti ove blagdane neće moći dočekati u krugu svoje obitelji. Broj djece na Odjelu svakodnevno varira, ali sigurno je da će za Božić tamo boraviti 12 […]

Na odjelu 12 beba s respiratornim problemima

Oni su u samo dva tjedna prikupili oko deset tisuća kuna i bez puno dvojbi odlučili sredstva donirati upravo najmlađima koji zbog bolesti ove blagdane neće moći dočekati u krugu svoje obitelji. Broj djece na Odjelu svakodnevno varira, ali sigurno je da će za Božić tamo boraviti 12 mališana. Riječ je o uglavnom malim bebama s respiratornim problemima rekla je Biserka Deklić zamjenica voditeljice Dječjeg odjela.

Policijska akcija doniranja za Božić postat će tradicionalna

Policija je osim darova za djecu donirala i računalo s printerom koji će prvenstveno služiti zdravstvenim djelatnicima za još brži i kvalitetniji rad s pacijentima. No, na njemu će se moći poigrati i djeca.
‘Mi jesmo policajci, ali prvenstveno smo roditelji pa odluka kamo usmjeriti pomoć nije bila teška’, rekao je načelnik PU karlovačke Nenad Kranjčec. Ovo je prva takva akcija u kojoj je sudjelovalo tisuću policajaca, a postat će tradicionalna, dodao je.

Dječji odjel karlovačke bolnice poznat je po svojim svakodnevnim aktivnostima kojima djeci pomažu da lakše prebrode ponekad vrlo teške bolničke dane. A ovih dana posjetili su ih brojni prijatelji i donatori. ‘Čini se kao da se u ova krizna vremena ljudi sve češće prisjećaju onih kojima je pomoć i pažnja potrebna’, smatra ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Nedjeljko Strikić. Tako su stigli i njihovi prijatelji policajci.

‘Ovo je poruka svima da je policija dio naše zajendice i nije joj jedina uloga kažnjavanje’, rekao je dr. Strikić.

Savjesni vozači dobili darove, oni drugi opomene ili kazne

A da samo ne kažnjavaju već danas po prvi puta i nagrađuju, pokazali su pripadnici Postaje prometne policije Karlovac koji su kod Sportske dvorane na Rakovcu najsvjesnijim vozačima poklanjali reflektirajuće prsluke. One s manjim prekršajima poput pojasa, svjetla i slično, davali su kalendare i penkale, a oni koji su zatečeni u ozbiljnim prekršajima zaradili su ipak zakonom propisane kazne, rekao je načelnik Jure Pavlinić.

Dodao je da će na ovaj način akciju provoditi do kraja godine na raznim lokacijama, ali milosti za prekršitelje neće biti. Neće je biti ni tijekom božićnih blagdana kada će policija kontrolirati sudionike u prometu, a posebno 27. i 28. prosinca kada će biti provedena preventivno – represivna akcija na alkohol.

Pročitajte i ovo

OVO JE BILO BRZO

Mandić: Skinut ćemo točku o imenovanju vijeća za potrošače, nije to kozmetika