Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Obično je riječ o znakovima koji u Zodijaku stoje jedan nasuprot drugoga. Snažno se privuku i imaju vrlo strastvene i uzbudljive interakcije, no neke ne potraju dulje od avanture... Najstrastveniji parovi zodijaka: Ovan i Vaga su kao udar groma Odluka Ustavnog suda po kojoj se svima, pa i zaraženima, mora omogućiti glasanje, izazvala je popriličnu nelagodu Oko sto članova biračkih odbora povuklo se zbog korona virusa U Sloveniji pljušte ostavke ministara, trese se Vlada Janeza Janše. Oporba zbog afere oko nabavke zaštitne opreme za borbu protiv virusa korona traži odlazak cijele Vlade Pogodovali pojedinim tvrtkama i ‘debelo‘ preplatili respiratore, ministri prisiljeni na ostavke! Dvije prosvjednice u Seattleu udario je u subotu jureći automobil koji se zaletio u gomilu prosvjednika na autoputu, nanijevši im ozljede koje su prouzročile smrt jedne i teško stanje druge žene. Seattle je bio poprište brojnih prosvjeda, od kojih su se neki održali na međudržavnim autocestama, od ubojstva Georgea Floyda 25. svibnja. Summer Taylor umrla je u subotu navečer u bolnici Harborview, rekla je Reutersu glasnogovornica bolnice Susan Gregg, dodavši da je Diaz Love, druga ozlijeđena prosvjednica, na odjelu intenzivne njege. Policija je priopćila da je vozač automobila, 27-godišnjak iz Seattlea, uhićen na mjestu nesreće i nalazi se u pritvoru. "Istraga je i dalje u tijeku. U ovom trenutku ne smatramo da droga ili alkohol imaju veze s tim", navodi policija. Umrla prosvjednica koju je udario automobil u Seattleu

Život SAMO RADIKALNO Podijeli

“Na Dobri se događa sve na što smo upozoravali prije izgradnje HE Lešće. A nju bi bilo najbolje srušiti

“Priroda bi se oporavila i vratila u prvobitno stanje”

Skoro 10 godina Hidroelektrana Lešće radi štetu na rijeci Dobri, baš kako su aktvisti zaštite prirode još prije njene izgradnje upozoravali da će se dogoditi.

Svi svjedočimo koliki je promašaj bila izgradnja HE Lešće, kaže danas za Radio Mrežnicu Denis Frančišković, aktivist karlovačkog Eko Pana i dugogodišnji borac za zaštitu svih ovdašnjih rijeka.

– Jedna je rijeka potpuno uništena, a njezin utjecaj nizvodno, na rijeku Kupu je toliko značajan da se danas vidi koliko je to veliki promašaj.

HE Lešće je spomenik ljudskoj gluposti

Novi pokušaji države da sanira ono što je uništila po njemu je sramotan jer kao i gradnju i sanaciju će platiti građani iz svojih džepova. Jučer potpisanim sporazumom HEP i Hrvatske vode počinju projektirati vodnu građevinu, akumulaciju kojom planiraju usporiti brzinu vode u koritu Dobre.

– Sve ono što se govorilo se na žalost dogodilo i sada se pokušava nekako umiriti javnost i ugasiti požar, ali to će biti vrlo teško izvesti na ovaj način na koji oni to planiraju, opet s novcima građana.

Frančišković predlaže radikalnije mjere.

– Najbolje rješenje bi bilo, ono što smo govorili 2012. da se ona jednostavno ukloni i sruši. Priroda bi se oporavila i vratila u prvobitno stanje. To nekim ljudima zvuči prilično ludo i ekstremno, ali treba imati u vidu da je u Europi proteklih nekoliko godina stotine takvih velikih brana srušeno i uklonjeno. To je trend u Europi. Ovo ljeto je baš Francuska odlučila sruštiti dvije velike brane od preko 35 metara tako da te ideje uopće nisu toliko sulude. Ali naravno da oni koji su odlučili to izgraditi imaju preveliki ego da bi pristali na tako nešto, zaključio je Frančišković.

Pročitajte i ovo

BRANIMIROVA PRIČA

“Danas je puno toga izokrenuto u svijetu, bitno se zaboravlja. A to je za mene Isus Krist kojeg želim svjedočiti”