Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Lana, djevojka u kolicima, zapamtila je svaki detalj svake epizode crtića koji se prikazivao na RTL-u, a onda to diktirala "u pero" svojoj asistentici. Tako je nastala 'knjiga' kojom Lana želi pomoći i drugim ljudima Lani crtić pomogao da se više ne boji pa o tome napisala 'knjigu' Prema psiholozima i ljubavnim terapeutima, koncept pronalaska srodne duše u životu priuštit će vam brojna razočaranja, ali i omesti vas u izgradnji kvalitetnog odnosa koji postaje dobar jedino kroz rad na njemu Koncept srodne duše u ljubavi - što to uopće znači 2020. godine Dva američka nosača zrakoplova u subotu su sudjelovala u vojnim vježbama u spornom Južnokineskom moru, potvrdila je američka ratna mornarica, dok istovremeno Kina u tom području također provodi vojne manevre koji su naišli na kritike Pentagona i susjednih država. Kina i SAD se međusobno optužuju za povećanje napetosti u tom strateškom plovnom pravcu u vrijeme ionako napetih odnosa oko niza pitanja, od koronavirusa i trgovine do Hong Konga. U Južnokinesko more su uplovili nosači zrakoplova USS Nimitz i USS Ronald Reagan kako bi "podržali slobodan i otvoreni prostor Indijskog oceana i Pacifika", priopćila je mornarica. U priopćenju se ne navodi gdje su točno održane vježbe u Južnokineskom moru koje se proteže u duljini od 1500 kilometara. Kina, usprkos prosvjedima susjednih zemalja, svojata 90 posto tog mora. Sporni teritorij: SAD je poslao brodove u Južnokinesko more Dvodnevni Fashion.hr prve je večeri u zagrebačkom Parku skulptura u Gliptoteci donio nove ljetne prijedloge naših poznatih modnih dizajnera, a fokus je na ljetnim komadima inspiriranima trendovima Sever, Les Emaux i Arileo: Boho princeze, elegantne dame i ljubiteljice akvarela u bojama

Županija VAL O KOJEM SE ŠUTI Podijeli

Deseci migranata noću lutaju kroz polja i šume od Bubnjaraca preko Skupice do Dubravci i Lipe: policija u punom pogonu

Riječ je o ljudima iz Afganistana, Sirije, Sudana, Nepala, Jordana…

Deseci migranata gotovo svake noći prolaze poljima i šumama kroz slabije naseljene dijelove Karlovačke županije, a policija je zbog toga u punom pogonu. Grupe migranata, u pravilu njih petero do desetero, viđene su od Bubnjarci i Ozlja do Skupice, Zagradci, Dubravci i Lipe, dakle od ozaljskog do  netretićkog kraja.

Uvijek izbjegavaju glavne ceste i koriste se poljskim putevima, hodaju kroz polja i šume, a mnoge su zapazili  građani i o tome obavijestili policiju. Najveći problem predstavlja im prelazak rijeka gdje vjerojatno izbjegavaju veće mostove da ne bi bili uhvaćeni, pa ih prelaze najčešće ukradenim čamcima i dovode živote u opasnost. Jučerašnji slučaj pronalaska utopljenika u Kupi u mjestu Ladešići, zadnji je primjer kako tragično takvi poduhvati mogu završiti.

Pronađeni na Skupici, viđeni u Dubravcima, Lipi, a putuju sve generacije

Radio Mrežnica doznaje da je nedavno na prostoru Skupice pronađeno 14 migranata, a prije kratkog vremena skupina migranata s ruksacima na leđima viđena je i na području mjesta Dubravci. Njih sedmero kroz polje u Dubravcima hodalo je u mrkloj noći. Jedna je pak skupina zatečena i na području mjesta Lipa uz rijeku Dobru.

Riječ  je o migrantima s područja Jordana, Afganistana, Sirije, Sudana, Nepala, a putuju, u pravilu, svi. Od mlađih muškaraca, žena s malom djecom, do maloljetnika koji putuju sami. Migranti dolaze iz pravca Bosne, Siska, Like, ali i Slavonije i jednostavno traže puteve do Slovenije i drugih zemalja. U toj potrazi za “obećanom zemljom” često postaju žrtve prevaranata pa se njihovim ilegalnim prijevozom bave svi koji nešto žele zaraditi, a i prijevare im nisu strane.

Iskrcali ih na Belaju i rekli: Preko brda je Slovenija

Tako se migrante uglavnom prevozi automobilima kojima je istekla registracija ili je ona pri kraju, a vrlo često na terenu se nalazi takve napuštene automobile. Nedavno je skupina migranata zatečena na širem području Belaja i Barilovića gdje su ih “prijevoznici” iskrcali i ostavili uz poruku da im je “preko brda Slovenija”.

Da je zbog ovakvog priljeva migranata policija u punom pogonu, ne treba previše ni pogađati. Brojne policijske ekipe noću patroliraju po ovim područjima Karlovačke županije, a pozivi građana sve su učestaliji. MUP šuti o ovom valu migranata i stanju sigurnosti. Neslužbeno, dva požara koja su nedavno buknula u napuštenim kućama na ovom području dovode se u vezu s boravkom migranata u  prostoru u kojem se skrivaju i griju tijekom dana, da bi preko noći tražili nove putove prema zapadu.

 

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju