Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac DUBOVAČKO SVETIŠTE Podijeli

Deset zagrebačkih bogoslova pješice stiglo u karlovačko svetište na Dubovcu

Uz bogoslove, na Dubovac hodočastile i brojne obitelji

Sve više hodočasnika bez obzira na godine dolazi u karlovačko Nacionalno svetište sv. Josipa na Dubovcu. Tako je zadnjih dana svetište ugostilo 800 članova obitelji čija djeca pohađaju katoličke vrtiće u Zagrebu i okolici, ali i bogoslove iz Zagreba koji su u Karlovac došli pješice!

Svetu obitelj kao uzor roditeljima kako odgajati djecu i kako ih usmjeravati u okolnostima suvremenog svijeta u svojoj je propovijedi obiteljima istaknuo rektor Svetišta mons. Antun Sente. – Svakom roditelju dogodi se da na određeni način izgubi svoje dijete, ali se u tom trenutku treba okrenuti Bogu i tražiti Njegovu pomoć, poručio je mons. Sente.

U Svetište su hodočastili salezijanci suradnici iz župe Svete Ane iz Rudeša Zagreb te hodočasnici iz Cavtata. U snježnom Karlovcu doznali su više o svetištu, ali i sv. Josipu.

Ono što je osobito zanimljivo je da su Svetište posjetili i bogoslovi Zagrebačke biskupije. Stigli su u Karlovac pješice. Krešimir Babić, Domagoj Koružnjak, Matej Zakanj, Marin Mlađenović, Matija Slišković, Hrvoje Maltarić, Kristijan Pezić, Višeslav Foretić, Frane Soldo, Zvonimir Gašpar koji su zajedno sa mr. Anđelkom Košćakom, rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa pješice su tako stigli iz Zagreba u Karlovac, a svoju žrtvu posvetili sv. Josipu, prikazavši je za domovinu, Crkvu zagrebačku, bogoslovsku zajednicu i za nova duhovna zvanja.

Pročitajte i ovo

SUSRETI S GRADONAČELNIKOM

Zborovi građana sutra u Mostanju i Cerovcu Vukmanićkom