Radio Mrežnica
BUON GIORNO Podijeli

Desetero učenika ETŠ-a, ekonomisti i hotelijersko turistički tehničari “brusili” znanje u Italiji

Dva su tjedna boravili u Italiji i učili nova znanja

Učenici drugih i trećih razreda, smjer Ekonomist i Hotelijersko-turistički tehničar vratili su se iz Italije gdje su obavljali dvotjednu praksu. Ovime je realiziran projekt mobilnosti Erasmus+ „Nova znanja – nove mogućnosti” koji je financiran iz sredstava EU.

Desetero učenika: Nina, Nika, Antea, Melanie, Roberto, Mihael, Marta, Nika, Ivan i Marko praksu su obavljali u raznim tvrtkama u gradu Soverato, talijanske pokrajine Calabria.  U pratnji učenika bila je koordinatorica projekta prof. Biserka Marčinko. Tijekom rada u tvrtkama učenici su stekli nova znanja i vještine vezane uz program obrazovanja te poboljšali komunikacije na engleskom i talijanskom jeziku kojima su se služili tijekom prakse.
Na praksi su učenici radili različite poslove. U hotelu Il Nocchiero City Hotel obavljali s poslove vezane uz rezervacije, vodili dnevnik rezervacija, ažurirali podatke o gostima, u trgovini Emporio La Cascina koja se bavi prodajom lokalnih proizvoda obavljali su poslove vezane uz prodaju i marketing, u turističkoj agenciji Antoior travel & events učenica je radila na organizaciji putovanja, u tvrtki Sud Grafica učenici su radili na poslovima izrade promidžbenog materijala.

U Associazione Jump  učenici su radili različite poslove od izrade WEB stranice, sudjelovali u organiziranju Eurosoul festivala te pomagali u realizaciji radionica za sudionike edukacija iz raznih zemalja Europe.
Za učenike je to bilo dobro iskustvo u kojem su osim novih znanja i vještina, povezali teoriju i praksu, naučili o kulturi zemlje domaćina, upoznali regiju Calabrio te stekli nove prijatelje.

Portal Radio-Mrežnica unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više na Prihvati Čitaj više