Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život PROJEKTI Podijeli

Dio kapitalnih projekata u Dugoj Resi ove godine nije realiziran. Zašto to zapinje zanima HDZ-ove gradske vijećnike

Poduzetnički inkubator zastao zbog ugradnje nove kotlovnice u Srednju školu

Kapitalni projekti nam baš ne idu kao ni povlačenje EU sredstava. Zašto to zapinje – pitao je HDZ-ov gradski vijećnik Marijo Popovački gradonačelnika Duge Rese Tomislava Boljara.

Raspravljalo se o drugom rebalansu proračuna kojim je smanjen za skoro 4 milijuna kuna i sada iznosi 32,2 milijuna kuna.
Nema projekta “Šetnja s oblacima”, uređenja prostora za mlade, projekta HITRO, a ništa još ni od Poduzetničkog inkubatora.

– Od dugo najavljivanog i potpisanog ugovora i obećane realizacije, kako ćemo bit među prvima koji će napraviti poduzetnički inkubator, a vidi se kako je u 2018. bilo jako malo realizirano i prenosi se u 2019.

Planinari su odustali od projekta Šetnja s oblacima na Vinici, a za njega zajedno s adrenalinskim parkom na Vinici se zaintersirao privatni investitor. HITRO ide zacrtanom dinamikom, a Poduzetnički inkubator, kaže Boljar, je privremeno zaustavljen. Zbog dvije stvari – prva je ugradnja kotlovnice na biomasu u Srednju školu Duga Resa.

– Da smo mi inzistirali na sebi i da smo išli urediti inkubator Srednja škola ne bi imala novu kotlovnicu. Znači, peć koja je bila naručena unutra nije stala nikako nego kroz prostor inkubatora. Razbijen je jedan cijeli zid. Istovremeno, na tržištu su se promijenili uvjeti odnosno neka oprema koju smo mi u trenutku pisanja projekta tražili, rekao je Boljar.

Projekti za koje su novci osigurani, a nisu realizirani, radit će se iduće godine, naglasio je Boljar. Rad ove godine ocjenjuje s -4, a vjeruje da će 2019. biti puno bolja. Očekuju ih veliki projekti poput aglomeracije i proračun od 38,6 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo

DANI GLJIVA

Izložba gljiva u ZILIK-u do večeras, a Gljivarski tjedan do 15. listopada