Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija REKONSTRUKCIJA Podijeli

Dionica od 700 metara ceste Grabrk – Mateše obnovljena i sigurnija za promet

Prije jedna skromna dionica od četiri metra sada je cesta široka pet metara

Sedamsto metara županijske ceste između mjesta Grabrk i Mateše u potpunosti je obnovljeno i ovaj dio prometnice u općini Bosiljevo, sada je sigurniji za prometovanje.

– Ovo je bila prije jedna skromna dionica širine četiri metra na kojoj smo napravili 1400 kubičnih metara širokog iskopa kako bi dobili novu os širine pet metara. Cesta je sada puno sigurnija za promet nego prije, moguća je i veća brzina. Ukupna investicija je  781.000 kuna, rekao je ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković za današnjeg obilaska.

Sljedeće godine, najavio je Turković plan je pripremiti dokumentaciju za dionicu kroz Grabrk, a 2020. krenula bi njena rekonstrukcija u dužini 1200 metara vrijednih oko milijun kuna.

– Kaže se da ceste život znače i to je doista za jednu normalnu komunikaciju. Svoje nerazvrstane  ceste smo doveli u viši nivo kvalitete i raduje činjenica da je Županijska uprava za ceste krenula s detaljnijim uređenjem ove prometnice koja je dosta opterećena. Vjerujem da ćemo u sklopu projekta rekonstrukcije ceste kroz Grabrk 2020. uspjeti izdogovarati da ide i nogostup jer tu je i trgovina, škola i treba težiti tome da osiguramo sigurnost za građane, naglasio je načelnik Josip Kasun.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

Rastu stipendije Karlovačke županije, a odsad i e-prijava