Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac KRUNA OBRAZOVANJA Podijeli

Diploma kao kruna obrazovanja karlovačkim studentima; Sin je još veći uspjeh, za ulaganje u sebe nikada nije kasno

Još jedna generacija uspješno je završila studij na Veleučilištu u Karlovcu

Danas je na Veleučilištu u Karlovcu održana  svečana promocija kojom je svoje znanje okrunila još jedna generacija studenata. 

Diplomirani stručnjaci Sigurnosti i zaštite na radu, Strojarstva, Ugostiteljstva i Poslovnog upravljanja zasluženo su, nakon puno uloženog rada i truda, primili svoje diplome u ruke.

Bila je tu i Ivana, koje je iz Zagreba došla na studij Sigurnosti i zaštite na radu. Kaže kako se njezino studiranje malo odužilo u odnosu na prvotni plan, ali svakako se na kraju isplatilo:

– Sada kada konačno imam diplomu u rukama, sve se isplatilo. Moje studiranje bilo je uzbudljivo, ludo i napeto, kazala je sva sretna i uzbuđena.

S onim što je završila je i zadovoljna, a nada se dalje poslu u struci.

Da nikada, ali baš nikada, nije kasno za obrazovanje pokazao je i Ivica, koji se u malo netipičnim godinama odlučio upisati fakultet.

Sada je službeno završio 3 godine studija Sigurnosti i zaštite na radu i postao inženjerom, a planira nastaviti dalj sve do magisterija. Kaže, život ga je natjerao na takav put:

– Možda bi ljudi rekli da je neobično studirati u mojim godinama, ali nije, zašto bi bilo? Nisu godine u pitanju, jednostavno se tome trebate posvetiti. Obaveze koje ste preuzeli trebate i izvršiti i to je to, a dodaje i kako je uvijek najvažnije ulaganje u sebe:

– Cjeloživotno obrazovanje, to je ono najvažnije.

Veći uspjeh u životu je sin u naručju

U području Strojarstva je danas diplomirao i Matej. Na sebe je svakako sretna i ponosan, ali u životu je napravio jedan još malo veći uspjeh:

– Presretan sam zbog diplome i dugo sam to čekao, ali veći uspjeh je onaj koji držim u rukama, a to je moj sin.

Što će dalje, tek će vidjeti. Posao u struci zasada ima, a sin mu je na prvom mjestu.

Njegova kolegica Kristina, koja je danas također diplomirala u smjeru Strojarstvo, također je vrlo ponosna na svoju diplomu. Kaže kako je školovanje teklo lijepo, profesori su uvijek bili korektni, stručni i spremni pomoći.

Broj djevojaka koje upisuju ovaj smjer se s godinama povećava, a to je potvrdila i Kristina koja je istaknula da nikada nije osjetila da je u tom području nepoželjna ili manje vrijedna, a s kolegama je imala super odnos.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’