Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac VAŠA PRIČA Podijeli

Divlji kesten na Vojnom groblju “gura” grobna mjesta i zasipa ih lišćem. Građani traže uklanjanje, a u Zelenilu to ne planiraju

“Lišće koje pada na grobna mjesta nije dovoljan razlog za uklanjanje stabla”

Niti jedno stablo na Vojnom groblju u Karlovcu nije u planu za uklanjanje unatoč zahtjevima građana.

Kažu to u karlovačkom Zelenilu na upit Radio Mrežnice o stablu divljeg kestena na kojeg imaju pritužbu građana jer im, kako kažu, korjenom ugrožava grobna mjesta, a lišćem ih uneređuje.

– Na Vojnom groblju nalaze se tri stabla divljeg kestena, tri stabla graba i stabla pačempresa. Stablo divljeg kestena nalazi se uz stazu na Vojnom groblju. Lišće se čisti po planu održavanja groblja. Okolni grobovi za sada nisu ugroženi. Stabla divljeg kestena se redovito prate i svaka promjena će se razmotriti, kažu u Zelenilu.

No, prema riječima nezadovoljne Karlovčanke, a i fotografijama koje je ima, jedan od tih kestena uništava njeno i susjedno grobno mjesto. Također tvrdi da se lišće ne čisti redovito, zbog čega su grobovi uz divlji kesten neuredni. U nekoliko navrata od Zelenila je, kaže, tražila uklanjanje stabla koje smeta, ali sve je ostalo bez reakcije nadležnih.

U Zelenilu pak kažu kako svaki zahtjev korisnika ide na razmatranje i utvrđuje se opravdanost uklanjanja stabla. U ovom slučaju, čini se, opravdanosti nije bilo.

-Stabla se po potrebi orezuju. Lišće koje pada na grobna mjesta nije dovoljan razlog za uklanjanje stabla. Svaki korisnik grobnog mjesta je dužan održavati svoje grobno mjesto urednim, odgovaraju.

Zato u planu, za sad, nemaju rušenje ovog stabla divljeg kestena kao niti bilo kojeg drugog stabla na Vojnom groblju u Karlovcu.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu