Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac SLUŽBENO OTVORENO Podijeli

Dječje igralište u Smičiklasovoj samo početak suradnje između Karlovca i Turske razvojne agencije

Igralište vrijedno 600.000 kuna koje je danas svečano otvoreno, donacija je turske TIKA-e

Dječje igralište u Smičiklasovoj u Karlovcu, koje je obnovljeno donacijom Turske razvojne agencije TIKA-e, svečano su danas otvorili gradonačelnik Damir Mandić i koordinator programsko-koordinacijskog ureda TIKA-e u Zagrebu Haşim Koç te predstavnik veleposlanstva Turske u Hrvatskoj Fatih Kaya.

Na igralištu je devet novih sprava, tri šljunčane staze, 12 klupa. Ispod sprava postavljena je specijalna antistresna podloga, a svi sadržaji i igrala po najvišim su standardima i normama sigurnosti i kvalitete. Ukupna vrijednost donacije iznosi 600.000 kuna.

-Ime ovog parka je “Za osmijeh djece u gradu Karlovcu” i to je naš cilj, da se svi zajedno smijemo. Ovo je nije završet već početak jedne buduće suradnje na kojoj već sada od srca zahvaljujem gradonačelniku Mandiću, rekao je Koç.

-Mislim da svi svjedočimo da Karlovac jest i bio otvoren grad i da sa svim svojim različitostima, koje god one vrste bile, mi znamo zajedno živjeti i raditi i da Karlovac po tome može biti primjer ne samo u Hrvatskoj, nego i šire, poručio je gradonačelnik Mandić.

Ovaj projekt naglašeno je danas samo je početak suradnje Karlovca i TIKA-e.

– Djeca su nam najbitnija, najvrednija i sve što se za njih napravi je malo. Ova donacija je jedan simbol dosadašnje uspješne suradnje između Turske i Hrvatske i divan simbol suradnje između TIKA i Islamske zajednice u Karlovcu. Karlovac je grad na četiri rijeke, Istanbul na sedam brežuljaka, imaju poveznicu i gradimo zajedno mostove prijateljstva. Nadamo se da će ovaj park biti još jedan takav most suradnje i prijateljstva između Turske i Hrvatske, izjavio je savjetnik i zamjenik šefa Misije veleposlanika Turske u Hrvatskoj Fatih Kaya.

Hrana i turizam ono je gdje Karlovac vidi svoju šansu.

-Vjerujem da je ovo početak plodonosne suradnje ne samo na ovakvim projektima, nego i u gospodarstvu i nekim drugim sektorima te da će se Karlovac pokazati kao poželjan partner Turske razvojne agencije.

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom