Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac NOVI KAPACITETI ZA NAJMLAĐE Podijeli

Dječji vrtić i jaslice Mahično bit će izgrađeni do veljače, u 2 jasličke i 1 vrtićkoj grupi smjestit će se 50 mališana

Vrijedan je 5,6 milijuna kuna i bit će to prvi vrtić čija izgradnja će se većinom financirati bespovratnim novcem iz drugih izvora

Do veljače 2020. bit će izgrađen Dječji vrtić i jaslice Mahično – za dječji osmjeh vrijedan ukupno 5,6 milijuna kuna.

Danas je ispred OŠ Mahično u čijem krugu će vrtić biti izgrađen, potpisan ugovor s izvođačem radova obrtom Gips – mont.

– Držat ćemo se rokova koji su zadani, a to je drugi mjesec iduće godine. Moramo graditi sve od početka do kraja, bez opremanja, rekao je vlasnik Stipo Adžaga.

Bit će uređeno 1828 kvadrata površine od kojih će na 565 kvadrata biti izgrađen objekt s dvije jasličke i jednom vrtićkom grupom djece.

– Jako se tome radujemo. Već niz godina kontinuirano provodimo program predškole i opće igraonice za djecu od 3 od  5 godina. Tako da se sada radujemo jednom novom, većem prostoru i mogućnosti da veći broj djece bude smješten u taj novi objekt. Očekujemo 45 do 50 djece, rekla je Bernarda Vuksan ravnateljica Vrtića Četiri rijeke u sklopu kojega će biti i vrtić Mahično.

Od 2012. odnosno od vremena intenzivne gradnje i preuređenja karlovačkih gradskih vrtića, u njima je zaposleno 20 novih odgojiteljica

Ovo je prvi vrtić koji se gradi većinom EU novcem, bespovratno iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. 4.485.834,14 kuna, a Grad Karlovac sudjeluje sa 1.186.45,53kuna.

Nakon što bude završen Vrtić Mahično, zajedno s vrtićem Grabrik, koji će biti otvoren ove jeseni, i Dubovcem, koji će u obnovu u travnju, Grad Karlovac će ostvariti zacrtano strategijom još 2012.

– S ovim objektima, koje ćemo sada imati gotovo sve potpuno obnovljene, ustvari smo završili, izrealizirali strategiju obnove, a vidjet ćemo tada kako stojim s kapacitetima u vrtiću, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

Zbog svih ulaganja cijena vrtića je poprilično visoka, ali kad ona završe, naglašava Mandić, razmišlja se i o spuštaju cijene. Sve to zajedno bit će demografske mjere koje bi trebale dati željene rezultate.

Foto: Pressica ispred buduće lokacije vrtića, u krugu OŠ Mahično

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju