Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija BRIGA MANJE Podijeli

Dječji vrtić Zvončić Ozalj odsad radi do 20 sati

Produljenjem popodnevne smjene roditeljima jedna briga manje

Ozaljski vrtić Zvončić roditeljima olakšao i produžio radno vrijeme popodnevne smjene od 16 do 20 sati. 

Učinjeno je to kako bi roditelji postigli bolju ravnotežu između posla i obitelji. Projekt koji je to omogućio “težak” je 508 tisuća kuna, od kojih je 85% financirao Europski socijalni fond, a 15% dolazi iz Državnog proračuna.

Sve je već u pogonu od prošle godine, a trajat će sve do 23. kolovoza iduće godine.

Cilj ovog projekta je omogućiti roditeljima bolji balans između poslovnog i obiteljskog života, a to je i ono što ih je vodili kroz cijeli projekt, navode iz vrtića.

Projekt je također omogućio i zaposlenje jedne odgajateljice na pola radnog vremena, te jedne logopedice i voditeljice projekta, ističe ravnateljica vrtića, Vesna Novosel.

Uz tri nove zaposlenice, novina koju su uveli u vrtiću je i folklorna radionica koju provodi već zaposleni odgajatelj. Radionica se provodi jednom tjedno u trajanju od sat vremena, besplatna za svu djecu:

– Klinci jako uživaju u tome, pjevaju, plešu i vesele se. Vidimo kako im je to sve jako zanimljivo, dodaje voditeljica projekta, Vedrana Vidiček. 

Također, potvrđuje riječi ravnateljice i kaže kako je ta ravnoteža oko obiteljskog i poslovnog života bila njen glavni fokus tijekom vođenja projekta.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

SUPER

Orlovačke dječje igre okupile brojne mališane