Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Život USPJEŠNA POTRAGA Podijeli

Djedica (83) podigao na noge policiju, ogulinski HGSS i vatrogasce: nađen jutros u 3 sata živ i zdrav!

Nađen je na području šume Trojvrh, a spasitelji su ga kroz teško prohodni gustiš na nosilima morali nositi sat vremena do ceste.

Vremešni, a k tome još i dementni starčić (1936. godište) jučer navečer svojim je udaljavanjem od kuće podigao na noge policiju, koja je angažirala pripadnike HGSS stanice Ogulin i DVD Josipdol te krenula u potragu za njim.

Tražili su ga na širem području Josipdola uz pomoć dva potražna psa, a korištena je i termovizijska kamera smještena na dronu – izjavio je za Radio Mrežnicu voditelj potrage Vedran Tešić iz HGSS-a.

Upravo je s drona i došao signal gdje bi se zalutali djedica mogao nalaziti, a kako se radilo o mrklom mraku (oko 3 ujutro), tražitelji su posegnuli za starom dobrom metodom – glasnim dozivanjem! Ispostavilo se da djedica, ma koliko dementan bio, dobro čuje pa se ubrzo javio i tako bio spašen! Nađen je na području šume Trojvrh, a spasitelji su ga kroz teško prohodni gustiš na nosilima morali nositi sat vremena do ceste. Vremešni ‘planinar’ pregledan je, nije ozlijeđen, jedino mu je preporučeno da redovito uzima propisanu terapiju, kako mu se slične situacije ne bi događale.

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE

Od 83 testiranih dvoje pozitivnih u Karlovačkoj županiji