Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac UREĐENJE PRED SEZONU Podijeli

Do 15. rujna Zorin dom dobiva dio nove fasade, nove zavjese i uređene glumačke garderobe

Radi se i na ostalim kulturnim ustanovama, velike investicije na Knjižnici i Muzeju na Turnju

Nova fasada, zavjese i sanitarni prostor u garderobama za glumce ovogodišnji je plan nastavka uređenja karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom.

Ukupno 400 tisuća kuna ove godine dobiveno je od Ministarstva kulture, naglasio je ravnatelj Srećko Šestan za današnjeg obilaska radova na pročelju zgrade.

– S tim novcima ćemo napraviti prvu fazu uređenja fasade. Ove godine ćemo urediti pročelje i bočne terasne prostore, a za 2019. kandidirat ćemo i ostatak fasade.

Grad Karlovac je osigurao 200 tisuća kuna za zavjese te za uređenje glumačkih garderoba za što će biti utrošeno i 40 tisuća kuna dotacije iz Županije. Radovi bi trebali završiti do 15. rujna. Sve to je samo nastavak ulaganja u zgradu koja već otprije ima protupožarnu zaštitu, ventilaciju i klimatizaciju, obnovljenu stolariju, novi krov… Grad Karlovac i dalje će financijski podupirati uređenje zgrade Zorin doma, ljepotice stare 125 godina, ali i ostalih svojih objekata u kulturi.

Energetska obnova knjižnice teška 6,8 milijuna kuna jedna je od njih kao i Gradski muzej kojemu za Vojni kompleks Turanj treba još 5 milijuna kuna, naglasila je dogradonačelnica Andreja Navijalić.

– Uredili bi i obnovili stari dio knjižnice – fasadu, prozore, krov, hidroizolaciju podruma, promijenili način grijanja te elektroinstalacije. Kao kapitalni projekt ističem muzej Domovinskog rata na Turnju gdje radovi traju u kontinuitetu i gdje ćemo uz pomoć Ministarstva branitelja sljedeće godine uspjeti otvoriti taj reprezentativni muzejski prostor.

Spomenuti projekt u Knjižnici s 2,8 milijuna kuna sufinancirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a očekuje se sufinanciranje i Ministarstva regionalnog razvoja.

Pročitajte i ovo

NE DUGO

Uklanja se mimovod: Dio Dubovca bez vode