Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac TESLIN DOM U KARLOVCU Podijeli

Do kraja godine projekt i građevinska dozvola za Dom Nikole Tesle, danas potpisani ugovori

Danas je potpisan ugovor za izradu dokumentacije koja zajedno s građevinskom dozvolom treba biti završena do kraja ove godine

Današnjim potpisivanjem ugovora za ambijentalnu rekonstrukciju i dogradnju zgrade pored Gimnazije, vrijednog 246.204 kune i za izradu koncepta interpretacije za Dom Nikole Tesle, vrijednog 236.250 kuna, u Karlovcu je konačno započeo dugoočekivani projekt.

Nikola Tesla je ključ razvoja Karlovca i u obrazovanju i kulturi i turizmu, naglasio je pri tom gradonačelnik Damir Mandić.

– Smatram da je ovo veliki korak za grad Karlovac, Karlovačku županiju i našu karlovačku Gimnaziju. Smatram da Nikola Tesla kako brand ili kao prepoznatljivost grada Karlovca, s ovim projektom napokon dobiva ono svoje mjesto koje mu u gradu Karlovcu pripada.

Ugovor o izradi projektne dokumentacije potpisan je s tvrtkom Pop- Ap iz Duge Rese, a onaj o izradi koncepta interpretacije s Real Grupom iz Zagreba. Novac je dobiven iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Izrada projekta završit će do kraja godine kada se očekuje i izdavanje građevinske dozvole. Nakon toga, za ovaj višemilijunski projekt Županija, Grad i Razvojna agencija trebaju osigurati novac iz različitih fondova.

– Osim što želimo da se riješi jedan ružni komunalni projekt u gradu ovo je nama izazov i zato što želimo da on po temi bude prilika nama da ga realiziramo kroz puno izvora financiranja. On osim obrazovanja, edukacija i povijesti mora biti jedna turistička komponenta našeg grada i županije, rekla je dožupanica Martina Furdek Hajdin.

Kako će budući Dom Nikole Tesle pored karlovačke Gimnazije koju je i sam pohađao, izgledati za sad se ne zna tek projektanti kažu da će biti svojevrsna poveznica između Tehničkog muzeja u Zagrebu i Teslinog centra u Smiljanu, na oko 600 kvadrata.

– On bi trebao objediniti sadržaje koji će biti inkubatori mladim ljudima, da razvijaju svoja znanja. Bit će na uzsluzi gimnazijalcima i široj publici. Znači, to će biti jedan prostor koji bi trebao služiti svima, rekla je Anamarija Popovački iz Pop-Apa.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆ(KA)

Građani zadovoljni karlovačkom Čistoćom: Dečki rade dobar posao, ali previše naplaćuju