Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac POTPORA GRADA Podijeli

Do kraja listopada bez plaćanja naknada za terase za karlovačke ugostitelje

U studenom počinje opet plaćanje

Karlovački ugostitelji i dalje neće trebati plaćati naknadu za korištenje javnih površina za terase svojih lokala, a to će vrijediti i za rujan i listopad, bez obzira kako posluju. Grad Karlovac dosad im je tako za 750 tisuća kuna olakšao poslovanje u nimalo bajnim vremenima.

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naći će se ovaj prijedlog kojim se privremeno obustavljanje plaćanja naknade za korištenje javnih površina za ugostiteljske terase produžuje se za mjesec rujan i listopad bez obzira na bolje okolnosti poslovanja.

Naime, stručne službe Grada Karlovca smatraju da su uvjeti poslovanja bolji, s obzirom na popuštanje mjera i otvaranje unutrašnjih dijelova ugostiteljskih objekata, ali još uvijek otežani zbog čega Odluka neće još biti ukinuta.
Stoga se rokovi korištenja mjera produžuju sve do kraja listopada kako bi karlovački ugostitelji maksimalno iskoristiti mogućnosti poslovanja na terasama i adekvatne vremenske prilike, kažu u Gradu.

S početkom studenog ove mjere će se ukinuti, a Grad Karlovac pratiti će i dalje događanja i utjecaj pandemijskih mjera na poslovanje i svakodnevni život.
Do danas su karlovački ugostitelji na osnovu ove mjere bili rasterećeni plaćanja zakupa ukupnog iznosa od 750 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo

SAMO NEK JE DJECE

Rečica će dobiti vrtić po istom prinicipu kao Mahično. Grad ga prijavljuje za EU novce