Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac JOŠ MALO Podijeli

Do kraja mjeseca radovi na rekonstrukciji Žumberačke i Ljubljanske trebali bi biti gotovi. Velika i Mala Jelsa, Borlin izdrži!

Tranzitni promet neće ići lokalnim cestama, u Gradu Karlovcu vjeruju u završetak radova na vrijeme

Radovi na rekonstrukciji raskrižja Žumberačke i Ljubljanske ulice u Karlovcu trebali bi biti gotovi do kraja ovog mjeseca. Danas je zato zatvorena državna cesta od ulaza u pivovaru na Dubovcu do raskrižja s Tićarnicom,a uvedena je nova regulacija prometa.

Riječ je o već naširoko poznatoj rekonstrukciji državne ceste broj 6. Promet motornih vozila do 3,5 tone nosivosti, kao i linijski autobusni promet ići će od rotora na početku Marmontove prema Novakima, Novim Novakima i Hrnetiću na državnu cestu 228 preko mosta Brodarci, Donjom Jelsom na Ulicu Budim i onda na Veliku Jelsu.

Sav tranzitni promet ići će državnim cestama. Promet iz Novigrada i Ozlja “šalje” se na Karlovac preko Ozlja ili autocestom pa izlaz čvor Novigrad ili Karlovac.

Ukinuta su tri autobusna stajališta – Ljubljanska, Borlin te ispred Astralisa, a formirano je novo u Bunjevačkoj ulici.

Radovi će biti na dva mjesta – na križanju Ljubljanske i Žumberačke te ulazu u pivovaru, osigurat će se pješački prolaz s ogradom, kao i prolaz prema dvorani, najavio je danas dogradonačelnik Ivan Mrzljak. Riječ je o tri prilaza. Lokalno stanovništvo moći će dolaziti kući jer će ići preko parkirališta pivovare.

Gradu Karlovcu u interesu je da ovi radovi idu do kraja, kazao je gradonačelnik Damir Mandić. – To je najzahtijevniji projekt i u interesu nam je da se obavi do kraja mjeseca i da križanje tad možemo otvoriti za promet kako bi cesta prema gradu bila prohodna. Vjeruje Mandić da će se izvođač držati svega dogovorenog, svjestan je da će se u ovim radovima izmještati i plinovod, pa je zamolio Borlinčane te stanovnike Velike i Male Jelse da još malo izdrže.

– Ovo je prilika da izvođač i Hrvatske ceste pokažu da mogu odraditi ovakav projekt i na vrijeme i kvalitetno. Jasno smo rekli da život ne može stati i nadam se da će tako i biti. Gradska uprava preuzela je na sebe reguliranje prometa za lokalno stanovništvo, a ispoštovan je naš zahtjev da tranzit više ne ide “našim” već državnim cestama što će omogućiti normalniji život ovim dijelom grada, kazao je Mandić.

 

Pročitajte i ovo

ONLINE SJEDNICA

Smrad s Ilovca, čekanje za kontejnere za glom. otpad, ali i sudbina spremnika za tekstil zanima karlovačke vijećnike