Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  30C° Duga Resa

 • weather-image

  29C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Nick Calathes (31) je u Panathinaikosu proveo osam godina u dva navrata, postao legenda kluba, ali došlo je vrijeme za oproštaj. Ovome fantastičnom playmakeru istekao je ugovor s grčkim velikanom, a najbrža je bila Barcelona koja ga je brzo uzela pod svoje i potpisala s njim ugovor do 2023. godine. Grčkom reprezentativcu je ovo tek četvrti klub u karijeri, a igrao je jednu godinu u Lokomotiv Kubanu te dvije godine u NBA ligi u Memphisu. Barcelona je tek završenoj sezoni imala najveći proračun u povijesti kluba, ali sve je završilo fijaskom. Ostali su bez trofeja, al to ih nije omelo u sastavljanju još snažnije momčadi. Tako je na trenersku poziciju zasjeo veliki Šarunas Jasikevičius, a Calathesa će u momčadi dočekati Nikola Mirotić, Cory Higgins, Alex Abrines, a pitanje dana je kada će se u Kataloniju vratiti i veliki Pau Gasol. Ipak, novi projekt će započeti bez Ante Tomića koji je otišao iz kluba nakon osam godina. Kako god, sljedeće sezone ćemo gledati još moćniju, jaču i snažniju Barcelonu... Veliko pojačanje iz Atene: U Barcelonu stigao Calathes... Oštre kemikalije mogu biti učinkovit način za čišćenje začepljenih odvoda, no mogu uzrokovati koroziju cijevi. Najprirodniji način je upotreba kipuće vode za metalne cijevi Super trikovi s kipućom vodom: Vaš novi prijatelj u kućanstvu Vanja Žikić umrla je u riječkoj bolnici nakon što se liječnici danima borili za njezin život. Kako neslužbeno doznajemo, oboljela je od bakterijske upale pluća koja je u jednom trenutku prešla u sepsu. Imala je samo 30 godina... Posljednji intervju za 24sata: 'Dečko Dennis je zbog mene dolazio u Zagreb na četiri sata' "Znači, Ministarstvo zdravstva, bivši i sadašnji ministar Beroš, bivši i sadašnji premijer Plenković, dozvoljava ovaj teror u Dječjoj bolnici Srebrnjak. To mora stati", izjavio je Tomislav Tomašević. Gradska skupština prihvatila zaključak oporbe o Srebrnjaku: 'Stanimo na kraj tom teroru...'

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Dobra cijena za zemljišta uz Kupu; za 500 čestica sklopljeno već 30 % kupoprodajnih ugovora

Zadovoljni i Hrvatske vode, ali i vlasnici zemljišta te Grad gdje očekuju što brži početak radova na obrani od poplava

Otkup zemljišta za lijevoobalni nasip uz rijeku Kupu od Selca do Rečice protiče bez problema. Odaziv građana je odličan pogotovo zato što vlasnici sve mogu obaviti u Karlovcu, točnije Donjem Mekušju.

– U postupku je oko 500 parcela. Naši mještani su dobili od Hrvatskih voda elaborate procjena i njihove reakcije su bile izuzetno pozitivne što je rezultiralo sklapanjem velikih broja ugovora sporazumna, dakle izbjegli su ići u postupak izvlaštenja. Bilo bi potpisano i više  ugovovra, ali problem su još uvijek neriješeni imovinsko pravni odnosi,  rekla je to danas novinarima predsjednica Mjesnog odbora Pokupska Dolina Katarina Malenica.

– Nekih 30 posto od ovih 500 ugovora je sklopljeno. Ostalo je još puno, nije sve još gotovo, ali ovo raspoloženje svih vlasnika pokazuje da se ovim tempom može ubrzati rješavanje imovinsko – pravnih osnoda, a samim tim i sam projekt, dodao je gradonačelnik Damir Mandić.

Biserka Rožman svoje zemljište bi i dala Hrvatskim vodama jer od Kupe se, kaže, dugo branila.

– Konačno, da i nije nikakva odšteta bilo bi dobro da se to napravi. Dala bih zemlju i bez naknade jer sam se od Kupe niz godina branila. Nije ovo za mene ovo je za dobrobit ovih ljudi ovdje.

Aktualni otkup zemljišta samo je jedna od osam mjera koje treba riješiti u sklopu cjelokupnog sustava obrane od poplava grada Karlovca.

– Karlovac je imao u sklopu svih osam mjera imao obvezu imovinsko – pravno riješiti mjeru 2. Mi smo taj posao radili, to je bilo oko 400 parcela. Mislim da je većina vlasnika u postuku isplate naknada. Mjera 2 je Logorište, Mala Švarča, Turanjski Poloj i ja očekujem da će tamo vrlo brzo krenuti radovi, zaključio je Mandić.

Pročitajte i ovo

U GRADSKOJ KNJIŽNICI DO 21.8.

Izložen pobjednički rad za vojarnu Luščić: Nismo isključili mogućnost za vrtić i školu