Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Dobra cijena za zemljišta uz Kupu; za 500 čestica sklopljeno već 30 % kupoprodajnih ugovora

Zadovoljni i Hrvatske vode, ali i vlasnici zemljišta te Grad gdje očekuju što brži početak radova na obrani od poplava

Otkup zemljišta za lijevoobalni nasip uz rijeku Kupu od Selca do Rečice protiče bez problema. Odaziv građana je odličan pogotovo zato što vlasnici sve mogu obaviti u Karlovcu, točnije Donjem Mekušju.

– U postupku je oko 500 parcela. Naši mještani su dobili od Hrvatskih voda elaborate procjena i njihove reakcije su bile izuzetno pozitivne što je rezultiralo sklapanjem velikih broja ugovora sporazumna, dakle izbjegli su ići u postupak izvlaštenja. Bilo bi potpisano i više  ugovovra, ali problem su još uvijek neriješeni imovinsko pravni odnosi,  rekla je to danas novinarima predsjednica Mjesnog odbora Pokupska Dolina Katarina Malenica.

– Nekih 30 posto od ovih 500 ugovora je sklopljeno. Ostalo je još puno, nije sve još gotovo, ali ovo raspoloženje svih vlasnika pokazuje da se ovim tempom može ubrzati rješavanje imovinsko – pravnih osnoda, a samim tim i sam projekt, dodao je gradonačelnik Damir Mandić.

Biserka Rožman svoje zemljište bi i dala Hrvatskim vodama jer od Kupe se, kaže, dugo branila.

– Konačno, da i nije nikakva odšteta bilo bi dobro da se to napravi. Dala bih zemlju i bez naknade jer sam se od Kupe niz godina branila. Nije ovo za mene ovo je za dobrobit ovih ljudi ovdje.

Aktualni otkup zemljišta samo je jedna od osam mjera koje treba riješiti u sklopu cjelokupnog sustava obrane od poplava grada Karlovca.

– Karlovac je imao u sklopu svih osam mjera imao obvezu imovinsko – pravno riješiti mjeru 2. Mi smo taj posao radili, to je bilo oko 400 parcela. Mislim da je većina vlasnika u postuku isplate naknada. Mjera 2 je Logorište, Mala Švarča, Turanjski Poloj i ja očekujem da će tamo vrlo brzo krenuti radovi, zaključio je Mandić.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju