Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija POSLOVANJE Podijeli

Dobra poslovna 2017. godina za poduzetnike u Karlovačkoj županiji, ostvarili ukupnu neto dobit od 481,5 milijuna kuna

Najveće prihode imao je PPK, a najveću iskazanu dobit HS Produkt

Poduzetnici s područja Karlovačke županije, njih 2.093 koliko je 2018. predalo godišnji financijski izvještaj, u 2017. godini ukupno su ostvarili dobit od 689,4 milijuna kuna dok je gubitak bio 201,9 milijuna kuna.

Tako stoji u Rezultatima poslovanja poduzetnika Karlovačke županije u 2017. godini koje je objavila FINA.

Poduzetnici u Karlovačkoj županiji ostvarili su 9,5 milijardi prihoda i imali ukupno 8,9 milijardi rashoda. U 2017. godini kod spomenutih poduzetnika zaposleno je bilo 16.886 osoba. Ukupna dobit nakon oporezivanja iznosila je 487,5 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih te je godine iznosila 4.890 kuna što je 0,9 % više nego prosječna plaća u 2016.

– Između 22 grada i općine Karlovačke županije prema broju poduzetnika, broju zaposlenih, ukupnom prihodu i neto dobiti izdvaja se grad Karlovac. Iza Karlovca po broju poduzetnika slijede gradovi Ogulin, Duga Resa i Ozalj. Među prvih pet po neto dobiti poduzetnika je i grad Slunj, a po ukupnom prihodu općina Barilović. Prvi poduzetnik u Karlovačkoj županiji po ukupnim prihodima u 2017. godini bio je veliki poduzetnik PPK KARLOVAČKA MESNA INDUSTRIJA d.d., dok je po iskazanoj dobiti razdoblja na prvom mjestu veliki poduzetnik HS PRODUKT d.o.o.. Poduzetnici Karlovačke županije, u odnosu na poduzetnike u drugim županijama, najbolje su rangirani prema ekonomičnosti poslovanja (2. mjesto), stoji u priopćenju FINA-e.

Kako se poslovalo u 2018. godini, bolje ili lošije nego u 2017. godini, još nije poznato jer poslovna godina završava tek u travnju kada će se napraviti pa predati i konačni obračuni.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

POVRATAK

Među stotinama Hrvata koji su se vratili iz inozemstva ima i onih iz Karlovačke županije. Koliko, ne zna se