Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Hrvatska SAMO POLAKO Podijeli

Dobrovoljni vatrogasac iz Karlovačke županije lakše ozlijeđen na Dinari, već je kod kuće

Nije bilo potrebe za hospitalizacijom i već se sretno vratio u Generalski Stol, kaže za Radio Mrežnicu Goran Franković

Vatrogasac koji je iz Karlovačke županije stigao na požarište na Podinarju zadobio je ozljedu glave, a zbrinula ga je Hitna medicinska pomoć.

Objavila je to Hrvatska vatrogasna zajdnica uz podatak da je pripadnik DVD-a iz Karlovačke županije.

-Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio ozljedu glave te je zbrinut od strane HMP. Ozlijeđeni vatrogasac je pripadnik DVD-a iz Karlovačke županije – izvanredne dislokacije, priopćili su.

Prvi čovjek županijskih vatrogasaca Goran Franković za Radio Mrežnicu je potvrdio događaj, navodeći da se radi o članu jednog DVD-a i da je riječ o lakšoj ozljedi, bez potrebe za hospitalizacijom.

-On je već kod kuće, tako smo dogovorili, prevencije i sigurnosti radi, u redu je,  rekao je Franković navodeći da se vatrogasac sretno vratio u Generalski Stol dok ostali nastavljaju s aktivnostima na Dinari.

Potvrđuje da su vatrogasci izloženi velikim naporima i da umor ne čudi, no i dalje odrađuju vrhunski posao.

Inače, požar na području Polače, Podinarje, još uvijek je aktivan. U jutarnjim satima zatraženo je angažiranje protupožarnog zrakoplova.

Na intervenciji gašenja požara tijekom jučerašnjeg dana angažirano je ukupno 57 vatrogasaca sa 23 vatrogasna vozila iz IVP Šibenik, IVP Split, JVP Knin te izvanredna dislokacija iz Karlovačke županije.
Pored zemaljskih snaga, tijekom dana požar je gasio jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415.

Tijekom noći na požarištu su angažirani vatrogasci iz IVP Šibenik, IVP Split i JVP Knin s ukupno 13 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila.

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti