Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac TKO JE SLJEDEĆI? Podijeli

Dodik u privatnom posjetu,hrvatska policija znala za to. Načelnik Krnjaka nije znao ništa, a niti čelnici županije

Posjet privatan, ali Dodik spreman za izjave medijima koji su ga pratili, uglavnom iz RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Karlovcu i Donjem Budačkom je bio u privatnom posjetu – ponavljaju i danas iz Eparhije gornjokarlovačke čiji je episkop Gerasim organizirao Dodikov jučerašnji posjet. U tom privatnom posjetu čuvala ga je ipak hrvatska policija koja je za posjet znala, doznaje Radio Mrežnica.

Podsjetimo, o Dodikovom dolasku hrvatski novinari nisu bili obaviješteni, ali o posjetu ništa nisu znali ni župan Jelić pa ni njegov zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine Mirko Martinović, koji bi to trebali znati po “defaultu”.

Većina predstavnika Srba poput načelnika Krnjaka Dejana Mihajlovića, također o posjetu predsjednika Dodika nije znala ništa. Ovo je još zanimljivije kad se zna da je Dodik stigao upravo na područje Donjeg Budačkog odnosno općine Krnjak kojoj je Mihajlović na čelu.

– Ja sam iz medija i od medija saznao da je predsjednik Dodik ovdje. Nisam dobio nikakvu obavijest niti poziv da učestvujem u tako nečemu. To je očigledno bila neka privatna posjeta odnosno kako sam kasnije saznao, da je to bila posjeta vezano za slavu vladike Gerasima.

Čudno mu je, kaže što je Dodikov posjet bio privatan, a s njim su ipak stigli mediji iz Republike Srpske. Zbog toga što mediji iz Hrvatske nisu dobili priliku izvještavati o ovom događaju, zakinuta je cjelokupna javnost u Hrvatskoj, pa tako i srpska nacionalna manjina, smatra.No, s pravom se može postaviti i pitanje kako je to Dodik bio u privatnom posjetu, ali ipak vrlo spreman za davanje izjava medijima.

A za to što javnost,  prije svega čelnici Karlovačke županije i Karlovca te predstavnici Srba nisu obaviješteni da im je jedan predsjednik u gradu, Mihajlović ne smatra odgovornim predsjednika Dodika.

– Nitko od nas ništa tu nije znao tako da je tu apsolutna odgovornost na onome tko je organizirao ovaj susret s ove strane, kaže Mihajlović.

Mještani Donjeg Budačkog nisu znali tko im dolazi

Dodik je bio u privatnom i neslužbenom posjetu episkopu Gerasimu i u obilasku gornjokarlovačke eparhije. Zbog toga iz eparhije nisu smatrali potrebnim obavijestiti ikoga od medija, tvrde i danas, i to Darko Dugonjić, starješina hrama sv. Nikolaja u Karlovcu.  – Ovo nije bio zvaničan posjet, i to je to, rekao je za Radio Mrežnicu.

Formalno Dodikov privatni i neslužbeni posjet ipak je osiguravala hrvatska policija, doznaje naš radio. Ono što je još zanimljivo jest i da gotovo nitko od mještana Donjeg Budačkog gdje se Dodik zaputio nakon Karlovca, nije znao tko im u goste stiže, pa čak niti oni koji žive blizu manastira. Donji Budački jučer je ipak vrvio automobilima ne samo karlovačkih, već i riječkih, ogulinskih te bosanskih registarskih oznaka.

Uz to što su mediji ostali nemalo iznenađeni zbog nepozivanja na ovakav susret, u drugi su plan pale Dodikove izjave koje prenose mediji iz Republike Srpske. 

Inače, isti medij donosi upravo danas vijest kako je jučerašnji karlovački gost ordenom Republike Srpske na ogrlici odlikovao drugog hrvatskog gosta s početka tjedna, srbijanskog predsjednika Vučića.

Pročitajte i ovo

KRLEŽOM PROTIV KORONE

Optimizam u doba korone iz Karlovca: Nigdar ni tak bilo, da ni nekak bilo… Bit će OK!