Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac GDJE U ŠKOLU Podijeli

Dok bude trajala obnova OŠ D. Jarnević, kamo s učenicima?

Škola je oštećena u potresu, a gradski vijećnik pita kamo s učenicima dok traju radovi

U koju će školu ići učenici Osnovne škole Dragojla Jarnević u Karlovcu kad počnu radovi na zgradi, zanima to gradskog vijećnika Dimitrija Birača.

Javno je pitao gradonačelnika gdje će smjestiti djecu kad počne obnova škole koja je oštećena u potresu.

– Sljedeći tjedan u četvrtak je sjednica Gradskog vijeća. Sedma točka dnevnog reda je „Odluka o provedbi postupka nabave radova na obnovi zgrade iz područja obrazovanja oštećene u seriji potresa – OŠ Dragojla Jarnević“, kaže Birač.

Procijenjena vrijednost nabave na obnovi zgrade bit će 2.314.018, 57€ (17.434.972,95kn). Međutim, u odluci ne piše i koliko će trajati obnova. Pretpostavili su da to i nije važno. Zašto je to ipak važno? Pa zato što će se za to vrijeme djeca i učiteljice morati preseliti na drugu lokaciju. Gdje, u koju školsku zgradu? Izgleda da u Gradu to još ne znaju, tvrdi Birač.

Dodaje da postoji ideja da djeca idu u OŠ Braću Seljan ili Gimnaziju, što bi značilo da će ići isključivo u drugu smjenu.

Ako će obnova škole trajati dvije godine, to znači i drugu smjenu dvije godine. Roditelji s pravom mogu biti nezadovoljni. Posebno nepravovremena i loša komunikacija, kao i sporost gradske uprave u planiranju mogu samo pogoršati situaciju, poručuje Birač.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka