Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac TRAĐEDI Podijeli

Dok Dugorešani uživaju u 3D kinu, Karlovčani i obično kino mogu samo sanjati

Duga Resa je nedavno dobila 3D kino, a Karlovac – grad bez kina, sada je i bez jedinih kino projekcija

Dok Karlovčani pune dugoreško 3D kino, jer svojeg ni u kakvoj dimenziji nemaju, gradski oci su i dalje u fazi obećavanja realizacije projekta kina Edison.

Projekt je to za koji Grad ima građevinsku dozvolu i koji je pripremljen za natječaj koji, nakon što je jednom zatvoren, unatoč svim najavama i nadanjima, nikad više nije otvoren. U međuvremenu i ono malo kinopredstava kojih je bilo u dvorani Doma Oružanih snaga Zrinski više nema. Razlog je cijena najma dvorane.

Gradonačelnik Damir Mandić na prošlotjednom aktualcu Gradskog vijeća najavio je kako se Edison neće rješavati parcijalno već ako nikako drugačije preko ITU mehanizma.

Karlovčani su zbog toga što nemaju kino već postali i predmet ismijavanja poput ovog na FB DUGA RESA Trađedi 😀

– Ne trebamo sami sebe zavaravati nekim polovičnim rješenjima da imamo kino kad ga nemamo. U tom kontekstu mi ostajemo kod projekta Edisona. Ako narednih mjeseci taj natječaj ne iziđe van, kino Edisona je već u akcijskom planu ITU mehanizma i mi ćemo kino Edison riješiti kroz ITU mehanizam i to više nije sporno. Ovdje je samo sada pitanje vremena, rekao je Mandić.

A “vrijeme” kaže da će Karlovac novac za većinu svojih projekata iz ITU mehanizma moći koristiti tek u novoj financijskoj perspektivi tj. od 2021.

Do tada pokušat će Grad doći do dogovora s MORH-om oko cijene najma dvorane u Domu Zrinski kako bi Karlovčani ipak negdje mogli gledati filmove.

– U kontaktu smo s Markom Pekićem koji je radio neke kinopredstave u Domu HV-a. Tamo je došlo do poskupljenja prostora. Uspostavili smo kontakt s MORH-om odnosno Pleterom čije je toj vlasništvo. Cilj nam je ipak učinit tu cijenu prihvatljivijom da se ipak neke kino predstave mogu odvijati u Karlovcu, rekao je Mandić i dodao kako je kino Edison “rana” svih politika u gradu Karlovcu od ’90. na ovamo. -Ali mi ćemo je riješiti, obećao je.

Pročitajte i ovo

VODOOPSKRBA

Bez vode noćas Zagradci, a u petak ujutro i cijeli Borlin