Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život KAM, U KAMANJE Podijeli

DOK festival ovog vikenda u Kamanju: Cubismo, virtualni Arheopark, radionice, šetnje, uživancija koja se ne propušta

Smisao ovog festivala u Kamanju koji traje od 10. do 12. rujna je da to bude festival atmosfere

Pandemiji usprkos, COVIDU iz inata DOK festival ide dalje. Šestu godinu za redom Kamanje nastavlja festivalom dobre volje obilježavati Dane svoje općine.

-Smisao ovog festivala u Kamanju koji traje od 10. do 12. rujna, dakle ovaj vikend koji nam slijedi, je da to bude festival atmosfere. I takva su sva tri dana, prepuna događanja koja daju posebnu atmmosferu tom festivalu i zbog koje nam ljudi i dolaze, rekao je na pressici u Karlovcu načelnik Damir Mateljan.

Uz već poznate sadržaje – glazbu, umjestnost, prirodu i zabavu – ove godine novost je Arheopark.

-To je jedna zanimljiva priča koju smo preko EU projekata obezbijedili na platou Spilje Vrlovke, a to je Arheopark koji prezentira ne samo povijest tog površja, povijest mlađeg kamenog doba, nego cijelu povijest ovoga kraja. Uz moderne tehnologije, virtulanom stvarnošću bit će to jedna dodatna vrijednost ovom festivalu, dodao je Mateljan.

Festival ovoga petka počinje s nordijskim hodanjem, a vrhunac večeri je koncert Cubisma. Subota je rezervirana za Arheopark, mađioničarsku predstavu, otvorenje zabavnog parka, zip line, biciklijadu, kreativne radionice, festival strašila, predstavu Vilija Matule, za kraj večeri koncert Nipplesa.

U nedjelju se pak održava neizostavno, tradicionalno kamanjsko proštenje, a stiže i legenda Jimmy Stanić. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val