Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Crna kronika PREVENTIVA U PROMETU Podijeli

Dok je 15 pijanih vozača za vikend isključeno iz prometa, 59 prebrzih dobilo je samo novčane kazne

Dvoje recidivista pošteno dobilo po džepu

Iz prometa 15 isključenih vozača zbog alkohola, 59 utvrđenih prekršaja nepropisne brzine kretanja te dvoje recidivista, rezultat je pojačane kontrole policije tijekom vikenda.

Najveća koncentracija alkohola bila je 1,79 promila, a najveća izmjerena brzina kretanja izvan naselja 217,8 kilometara na sat.

Ponavljači prekršaja u prometu stižu ovoga puta iz Karlovca i Duge Rese. Ponovo su uhvaćeni tijekom prošlog tjedna. Jedan je dobio oveću novčanu kaznu dok je drugome uz to zabranjeno voziti idućih pola godine.

Tridesetogodišnjak je vozio s 2,09 promila unatoč zabrani koju ima od ranije. Alkohol je kumovao tome da je sletio s ceste.

-Vozač je unatrag tri godine u tri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 14.500 kuna, kažu u PU karlovačkoj.

Za 52-godišnjeg vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,88 promila te izlaskom iz zavoja nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na kolniku uslijed čega je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

– Unatrag tri godine u jednom slučaju je već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 8.100 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Pojačanom kontrolom policija je sankcionirala i 10 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 132 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Ilustracija

 

Pročitajte i ovo

"GAME"

Trudnica, dvoje djece i dvojica muškaraca spašeni s Ličke Plješivice