Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Život KARLOVAČKI NE PLANIRAJU Podijeli

Dok se riječki policajci slikaju za kalendar s humanitarnom svrhom, u karlovačkoj policiji to ne planiraju

Riječki policajci na kalendaru sviraju, poziraju s automobilima, slikaju se s psima, bubnjaju…

Policajci PU primorsko goranske odlučili su se uključiti u humanitarni projekt za bolesnike Dječje bolnice Kantrida pa su spremno stali pred objektive fotoaparata i pozirali na kalendaru za 2020. pod nazivom Policajci – Riječki dečki. 

Akcija i njeno predstavljanje izazvala je dosta zanimanja javnosti. Prihod od prodaje kalendara ići će za kupnju robota koji pomaže djeci u učenju dok su u bolnici i liječe se od teških bolesti, a cijena jednog takvog robota je 30 tisuća kuna.

Dječja bolnica Kantrida prva je u Hrvatskoj koja će ih nabaviti i koristiti što bi trebalo pomoći da i najteže bolesna djeca tijekom liječenja ostanu povezana sa svojom sredinom

Na kalendaru je 12 službenika PU primorsko goranske prikazanih u svakodnevnom životu, kroz njihove hobije.

-Ovo je pozitivna, dobra i lijepa priča koja prikazuje policijske službenike kao članove zajednice u kojoj žive i rade, koji kao i svi ostali građani žive svoje živote i bave se svojim hobijima, pojasnio je načelnik PU Primorsko goranske Tomislav Dizdar.

Tiskano je 1000 kalendara, prodavat će se po cijeni od 50 kuna što će biti sasvim dovoljno za kupnju robota za najmlađe bolesnike.

A ima li u karlovačkoj Policijskoj upravi sličnih planova, pitali smo ih i dobili odgovor – Nema. Točnije, nema u planu izradu kalendara čiji smo primjer naveli.

No možda ideja padne na plodno tlo pa se nađe 12 dragovoljaca za 2021. koji će pokazati da su i karlovački policajci spremni za ovakve akcije u kojima postaju bliži građanima, a cilj je humanitaran.

Pročitajte i ovo

BRANIMIROVA PRIČA

“Danas je puno toga izokrenuto u svijetu, bitno se zaboravlja. A to je za mene Isus Krist kojeg želim svjedočiti”