Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija VIKEND U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI Podijeli

DOK u Kamanju, Festival bajke u Ogulinu i ŠtrudlaFest u Jaškovu

Ako ne možete na more, sunčani vikend provedite u Karlovačkoj županiji

Za sve one koji ovaj sunčani vikend ne mogu provesti na npr. moru Karlovačka županija nudi sjajnu alternativu. Posjetitelji mogu birati hoće li do Kamanja na DOK – Festival dobre volje, u Jaškovo na ŠtrudlaFest, u Ogulin na Festival bajke ili će obići baš sve od navedenog.

Oni koji odluče krenuti prema Kamanju na raspolaganju će imati zabavni park, predstave za djecu, a moći će posjetiti i špilju Vrlovku ili krenuti u šetnju na Vodenicu.

U 15 sati počinje biciklijada, a poslijepodne će se izvoditi po mjestu cirkuske animacije te postaviti zip-line za hrabre. U 18.30 sati počinje nastup sastava Super Funk Sessions, a prije no što dan koncertima zaključe Kimiko i The Plagijatorski bit će izvedena predstava s vatrom. Program traje i sutra kada je ipak najvažnije tradicionalno kamanjsko proštenje.

Na putu do Kamanja stanite u Jaškovu na ŠtrudlaFestu ili u Ozlju na Susretu s rijekom

Na putu do Kamanja, ako se ide iz pravca Karlovca, mora se proći pored najslađeg hrvatskog sela Jaškova. Tamo je prije pet godina izrađena najduža štrudla na svijetu. Još danas i sutra traje ŠtrudlaFest pa su u ponudi štrudle raznih okusa, ali i brojne aktivnosti i radionice koje će zabaviti i djecu i odrasle u prekrasnoj prirodi.

Nakon Jaškova put prema Kamanju vodi kroz Ozalj. Oni koji u njemu zastanu mogu do Etno sela na gastroradionicu u sklopu ŠtrudlaFesta ili do kupališta na Kupi, kod Munjare.

Tamo se pak do 17 sati provodi aktivnost u sklopu projekta “Susret s rijekom” pa je svima koji dođu omogućena besplatna škola veslanja i vožnja u kanuima i na SUP-ovima.

U Ogulinu bajkovito već 15. godinu za redom

Festival bajke je jučer počeo u Ogulinu (do kojeg se može iz Kamanja starom cestom do Netretića odakle se put može nastaviti autocestom preko čvora Novigrad). Ove godine bajke se pričaju 15. godinu za redom. Na 9 bajkovitih pozornica na otvorenom, od koji je jedna na jezeru Sabljaci, u ponudi su i klasične predstave za djecu i odrasle.

– Naglasak je na pripovijedanju  i to u Đulinom vrtu uz Sabinu Gvozdić  koja je stalna pripovjedačica svake godine. Ove godine iz Dubrovnika dolazi gospođa Jasna Held. Iz Bosne i Hercegovine dolazi Tatjana Šoić koja će pripovijedati bosanske bajke, kaže umjetnički direktor Aleksandar Kovačević.

Festival bajke u Ogulinu traje do sutra.

Sva događanja u Karlovačkoj županiji odvijaju se uz epidemiološke mjere pa se posjetitelje moli da ih se pridržavaju.

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

14 novih pozitivnih u županiji: Karlovac, D.Resa, Netretić i Ozalj