Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život SVJEDOČENJE PREŽIVJELIH Podijeli

Dokumentarac “Štafeta smrti” o proboju iz Bogdanovaca u utorak u Dugoj Resi

Priča o proboju kroz minska polja, patnjama i strahotama branitelja od kojih su danas živa tek dvojica

Dokumentarni film Štafeta smrti koji govori o proboju hrvatskih branitelja iz Bogdanovaca kroz minska polja i to kroz svjedočenja samo dvojice preživjelih branitelja imat će svoju promociju i u Dugoj Resi.

Riječ je o filmu koji govori o konkretnim događajima u Domovinskom ratu, nakon okupacije Bogdanovaca na vukovarskoj bojišnici, i u razdoblju od 10. do 22. studenog 1991. godine. Kroz minsko polje u proboj su tada krenuli civili te 11 hrvatskih branitelja od kojih su danas živa tek dvojica – Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovijedači u filmu u kojem govore o strahotama kroz koje su prolazili oni preživjeli, ali i teško ranjeni sudionici “štafete smrti”.

Film je dosad promoviran u brojnim hrvatskim gradovima i mjestima

Cilj filma je podsjetiti na hrabrost branitelja i žrtvu za Hrvatsku, bez obzira na kojim se bojišnicama nalazili. Režiju potpisuje Nada Prkačin, a produkcija je Laudato TV.

Ono što je zanimljivo jest i da igrane scene u filmu glume djeca branitelja Bogdanovaca, a čak troje od njih djeca su učesnika ovog dramatičnog događaja. Promocija je u  utorak, 19. ožujka u 19 i 30 u Gradskoj vijećnici.

Organizator dugoreške promocije je Udruga Hrvatski časnički zbor Duga Resa i Udruga Hrvatski domobran.

Pročitajte i ovo

NOVIGRAD NA DOBRI

“Život je škola ljubavi, patnje, lutanja i razapinjanja”