Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac HDZ U ZVIJEZDI Podijeli

Dom HDZ-a u Karlovcu otvorio vrata: Prvi takav u zemlji, reprezentativan, energetski učinkovit i multimedijalan bit će i za članstvo, ali i ostale građane i udruge

HDZ-ovci su dali oduška u nazivu ureda pa su tako mladež smjestili u Otok ljubavi, a predsjednika u Svetice

Da se može spojiti HDZ i zvijezdu, a u karlovačkom slučaju Zvijezdu, dokazuje i danas otvoreni Dom HDZ-a.

Blagoslovljen i spreman za dolazak šefa stranke Andreja Plenkovića Dom HDZ-a u karlovačkoj Zvijezdi danas je i službeno otvorio svoja vrata javnosti, a ovo je prvi i zasad jedini takav dom HDZ-a u Hrvatskoj.

Reprezentativan stranački objekt na 260 “kvadrata” stigao je tako kao rezultat destetogodišnjeg razdoblja jer je točno toliko trebalo od ideje do realizacije. Punih 5 godina HDZ-ovci su članarinama i uz pomoć stotinu donatora prikupljani potrebnih 3 milijuna kuna. Upravo toliko novaca trebalo je za kupnju ruševine u Zvijezdi, izgradnju i opremanje. Kamen temeljac postavljen je u travnju 2018. godine, podsjetio je danas koordinator Mladeži HDZ-a Marinko Pleškina.

HDZ nije dizao kredit za zgradu, a donatori i članovi su donirali novac “fifti-fifti”

HDZ-ovci su napravili odličan prostor,  svjež i moderan. Tako u prizemlju, na prvom katu i potkrovlju ima sedam ureda, a svaki nosi naziv jednog od mjesta u Karlovačkoj županiji. Mladež je smještena u uredu Otok ljubavi, predsjednik u Sveticama, a soba u potkrovlju nazvana je po svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske, Karlovačke županije i Karlovca. Sve su sobe multimedijski opremljene, sve imaju računala, a u Domu HDZ-a prevladava inox i mramor. Ono što je bitno jest da će Dom HDZ-a osim stranačkih članova, moći koristiti i  građani te udruge, a grijanje je na plin. Sama zgrada energetskog je tipa A +, što znači energetski učinkovita, pa su HDZ-ovci na ovaj način dali najbolji mogući obol obnovi Zvijezde.

Šef HDZ-a Andrej Plenković bit će i prvi gost Doma HDZ-a gdje dolazi u 18 sati na proslavu 30. rođendana stranke u županiji.

Pročitajte i ovo

LJEPŠE I SIGURNIJE

Okoliš Osnovne škole Dragojle Jarnević nastavlja se uređivati