Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac UREĐENJE Podijeli

Dom zdravlja Karlovac modernizira Staru bolnicu i “dispanzer”, a stiže i nova oprema

Do kolovoza obnovljeno prizemlje, nove čekaonice, pristup osobama s invaliditetom i dijagnostika zbog koje se neće trebati u bolnicu

Dom zdravlja Karlovac, Stara bolnice na Dubovcu te bivši dispanzer na Baniji do kraja kolovoza povećat će razinu kvalitete usluga jer upravo traje građevinsko uređenje te opremanje oba objekta vrijedno ukupno 2,7 milijuna kuna.

Na Baniji će prostor biti prilagođen osobama s invaliditetom izgradnjom pristupne i podizne rampe te još jednog sanitarnog čvora, a uređivat će se i dvije ordinacije obiteljske medicine. U Staroj bolnici pak kompletno se uređuje prizemlje zgrade, kaže ravnateljica Tatjana Šterk – Tudić.

Ovako opsežno uređenje Stara bolnica nije imala već desetljećima, ali na ovome se neće stati. Uskoro će početi i energetska obnova pa će ova zgrada na Dubovcu dobiti i novo pročelje

– Skidaju se stare obloge na zidovima, radi se kemijsko injektiranje, radi se novi sanitarni čvor za osobe s invaliditetom, prilagođuje se pristup laboratoriju, modernizira se cijeli prostor – uređuju se sve naše čekaonice, prilagođuje se visina vrata sukladno propisima te taktilne površine da bi se ljudi smanjene pokretljivosti lakše snalazili, pojasnila je.

Nabavom nove, vrijedne dijagnostičke opreme u karlovačkom Domu zdravlja pružat će se usluge kojih do sad nije bilo i koje će omogućiti da pacijenti više na te preglede ne moraju u bolnicu.

– Nabavkom dijagnostičkog ultrazvučnog aparata za pregled štitnjače i abdomena te edukacijom četvero liječnika za rad na tom uređaju, značajno ćemo smanjiti upućivanje tih usluga prema našim bolnicama. Imat ćemo još i nabavku ultrazvuka za gustoću kostiju. Dakle, naši pacijenti za te usluge neće morati s uputnicom u bolnicu nego će to dobiti kod naših educiranih zdravstvenih radnika.

A upravo to je jedan od ciljeva EU projekta KaŽu zdravlje, vrijednom 11 i pol milijuna kuna za koji je Karlovačka županija povukla bespovratnih 9,4 milijuna kuna. Tim novcem uređivat će se svi domovi zdravlja u županiji. Što im treba sami su određivali, naglasio je za današnjeg obilaska župan Damir Jelić.

– Ovo govori da naša primarna zaštiti u domovima zdravljima i sekundarna u našim bolnicama dobro surađuje jer točno je ovdje procijenjeno što je potrebno da se rasterete naše bolnice, bilo dugoreška, ogulinska ili bolnica na Švarči, rekao je Jelić.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA U ZVIJEZDI

Sutra počinju prvi radovi i polaganje mimovoda u Haulikovoj i Samostanskoj te na Ruskom putu