Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Obilježavajući 76. obljetnicu Križnog puta, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću pred zajedničkom grobnicom pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclj Premijer: Osuda zločina i pijetet prema žrtvama jedini put k zacjeljivanju rana iz prošlosti Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura Do kraja četvrte sezone 'Zadruge' ostalo je još manje od mjesec dana, a pobjednik će kući otići bogatiji za 50.000 eura, što je otprilike 375.000 kuna. Hrvati Paula i Fran još su u showu, a intimni su sve češće Fran i Paula se seksali u Zadruzi pa je tražila test za trudnoću...

Županija STOJKIĆ I IVKA Podijeli

Domovinski pokret za gospodarski jak Karlovac: Zašto nam je Gajšak otišao u Zagreb, zašto Rimac ne bi ulagao kod nas?

Poduzetništvo, stvaranje radnih mjesta, otvorenost za stručne i sposobne, glavne su vodilje Domovinskog pokreta za Karlovac i Karlovačku županiju

Prazna sela, zapuštena poljoprivreda, nedovoljno razvijeno gospodarstvo glavni su problemi Karlovačke županije, a Domovinski pokret spreman je uhvatiti se ukoštac s njima, uložiti svoje znanje za dobrobit svih građana. Karlovac kao središte županije mora postati grad za privlačenje poduzetnika u kojem bi netko poput Rimca ulagao u grad, a ne da nam poduzetnici poput Alberta Gajšaka, odlaze u Zagreb.

Dio je ovo poruka odaslanih danas s predstavljanja kandidata Domovinskog pokreta za karlovačkog župana Vlatka Ivke i kandidatkinje za gradonačelnicu Martine Stojkić.  Podršku kandidatima dali su i Stjepo Bartulica i Igor Peternel, čestitajući im jer su našli hrabrosti kandidirati se u lokalnoj sredini te na taj način prevladati strah i malodušje koji vlada kod brojnih građana.

Spriječiti korupciju i klijentelizam

Županija koja ima brojne mogućnosti ali su neiskorištene te Karlovac kao grad sa sjajnim položajem treba tim mladih, sposobnih i stručnih ljudi neopterećenih politikom koji će donijeti novu politiku, čistih ruku i obraza, ali i odgovornosti, smatraju u Domovinskom pokretu.

Tako Stojkić, koja je inače zaposlenica gradske uprave zaposlena u odjelu za EU projekte, smatra da Karlovcu treba promjena i novi učinkovitiji modeli upravljanja, a “iz prve ruke” vidi da je to moguće. Ono što bi prvo napravila jest analiza sistematizacije radnih mjesta i utvrditi stvarno stanje financija, potom analiza proračuna i imovine te  ugovora javne nabave. – Tako se može spriječiti korupcija i klijentelizam u poslovima s Gradom, navodi Stojkić. Uštede bi se pak iskoristile za povećanje socijalnih prava, pomoći poduzetnicima, mladima i za  zaštitu okoliša. Ono što je za nju ključno jest uspješno upravljati gradskom blagajnom i imovinom grada.

Za Domovinski pokret bitno je razvijati gospodarstvo jer jedino radna mjesta mogu zadržati ljude. – Kad bi Karlovac uz autocestu stavio poduzetničku zonu, to bi privuklo nove investitore, grad treba transformirati a ne da nam Albert Gajšak odlazi u Zagreb, navodi Stojkić pitajući se zašto i jedan svjetski poznati Rimac ne bi upravo ovdje ulagao. Za Domovinski pokret razvitak zelene i digitalne industrije ono je gdje vide budućnost karlovačke regije. Potreban nam je produktivan grad, smatra Stojkić. Navela je da je Hrvatska dobila 6,3 milijardi kuna vezano uz tzv. zelene investicije, a Karlovac sa svojim geotermalnim izvorima idealan je za takve projekte. -Ipak, nismo u tom paketu, a projekt bi nam omogućio da se 50 posto stanovništva grije uz pomoć geotermalne energije.

Ne očekuje probleme zbog kandidature iako je zaposlenica gradske uprave

A očekuje li Stojkić probleme jer se kao zaposlenica gradske uprave kandidirala za gradonačelnicu dok joj je aktualni HDZ-ov gradonačelnik Mandić trenutni poslodavac? – Ne, ne očekujem. Nemam straha, s gradonačelnikom blisko surađujem po pitanju nekih projekata, no vidim stvari koje se mogu i trebaju unaprijediti. Možda budu ponosni što imaju još jednu djelatnicu koja se želi aktivirati više po nekim pitanjima, rekla je Stojkić.

DP nudi politiku suradnje za sve one koji žele raditi za dobro građana. Ono što je dobro treba nastaviti, ono što je neučinkovito treba mijenjati, stava su Stojkić i Ivka koji otvaraju prostor za suradnju stručnima, pametnima, sposobnima i vrijednima, timu koji nije opterećen politikom, a oboje smatraju da mogu pomoći i Karlovcu i Karlovačkoj županiji i dokazati ljubav prema kraju djelima i trudom.

Danas su najavili i da će vrlo brzo predstaviti svoje konkretne programe, a predstavili su i kandidate za Ogulin Marina Puškarića, Dugu Resu Dinu Halara, Slunj Željka Lustiga, Generalski Stol Ivana Erdeljca, Josipdol Anamariju Fumić i Žakanje Zlatka Moravca.

Vjeruju da će birači prepoznati ono što DP nudi, a to nije samo domoljublje već i volja za promjenama nabolje. Pohvalili su se i da dobivaju sve više novih članova pa su im najnovije “prinove” postali brojni i bivši članovi MOST-a.

Pročitajte i ovo

BROJKE

20 pozitivnih u petak u Karlovačkoj županiji, u ogulinskoj i karlovačkoj bolnici 67 osoba zbog korone