Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija OŠ VOJNIĆ Podijeli

Donacija DM-a za OŠ Vojnić: “Sada ćemo moći koncerte gledati i u školi, ostaviti likovne mape u ormarićima”

Novom opremom poboljšat će se kvaliteta nastave u Vojniću

233 osnovnoškolca iz Vojnića od sada će s još više radosti odlaziti u školu.

Dobili su, naime donaciju DM-a u vrijednosti oko 25 000 kuna. Od sada će se nastava moći još kvalitetnije održavati uz 11 novih stolova sa stolicama, 4 ormarića i tehničku opremu. Sve ovo smješteno je u novoopremljenu učionicu za likovnu i glazbenu kulturu, ističe ravnateljica Marija Stojković.

-Radi se o iznosu od 25 130, 00 kuna. Dobili smo namještaj za učinonicu; ormare, stolice, klupe i infprmatičku opremu-laptop, projektor, platno, zvučnike, CD player. Odnosno sve ono što je potrebno učiteljici glazbene kulture za rad s djecom. A djeca više neće morati likovne mapre nositi sa sobom već će ih moći ostaviti u novim ormarićima.

Ruralna sredina koja je znatno udaljena od većih urbanih centara i slaba prometna povezanost otežava učenicima upoznavanje s brojnim kulturnim sadržajima. Zato će im sada koncerti, izložbe i filmovi biti dostupni u prostoru njihove škole.

-Glazbena kultura će se unaprijediti. Učiteljica će učenicima putem medija puštati npr. opere i sve ono što djeca ne mogu pogledati uživo. Uče i ostaju u školi kroz interaktivne sadržaje. Mi smo presretni zbog toga, poručuje ravnateljica Stojković.

Pročitajte i ovo

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U dva doma za starije trenutno 34 pozitivna korisnika